Orman Köylülerimizin Kalkındırılması Bizim Kırmızı Çizgimizdir.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bölge Müdürlüğümüz 2023 yılı değerlendirme ve 2024 yılı program ve hedeflerinin değerlendirildiği toplantılara Alaplı İşletme Müdürlüğü ev sahipliğinde Kdz. Ereğli ve Alaplı İşletme Şeflerimizin sunumlarıyla devam edildi.

Alaplı Orman İşletme Müdürlüğümüz Güzeldere Depo Şefliğinde gerçekleşen toplantının açılışında konuşma yapan Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu “Bölge Müdürlüğü olarak, 2023 yılında,  üretim ve diğer ormancılık faaliyetlerimizde programlarını %100 olarak gerçekleştiren İşletme Müdürümüze,  İşletme Şeflerimize ve her kademede görev yapan personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ormanlarımızın sürekli dinamik bir yapıda olması ve verimliliğini arttırabilmek için ormanlarımıza yapılacak gençleştirme ve bakım müdahaleleriyle ormanlarımız hayat buluyor. Bu faaliyetlerin yapılması ile orman köylümüze de ekonomik katkı da sağlamış oluyoruz. Ormanlar bize dedelerimizden miras değil gelecek kuşaklara emanetimizdir.

2024 yılı damga-üretim programlarını diğer ormancılık faaliyetlerimize ara vermeden bir disiplin ve plan dâhilinde termin planlarına göre çalışmalarını ay ay takip ederek programlarımızı eksiksiz olarak gerçekleştireceğiz.

Özellikle orman köylüsüne destek olmak için büyük bir ekonomik gelir kaynağı olan türlerin faydalanma planlarını yaparak  üretilmesi için gerekli özeni gösterelim. Orman köylülerimizin kalkındırılması bizim kırmızı çizgimizdir. Başta Orköy kredileri olmak üzere tüm ormancılık faaliyetlerinde orman köylümüzün istihdam edilmesinin yanı sıra kırsal kalkınmanın lokomotifi olan orman teşkilatımıza yakışır  prestij projeler ile  orman köylümüzün kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.

Temel görevlerimizden bir tanesi de korumadır. Korumada hassas olan bölgelerimizde, koruma kontrollerinde asla taviz vermeyeceğiz. Çapraz ve gece korumalarına devam edilecektir.

Güven Denetime Mani Değildir.

Üst yöneticilerin alt birimlerde görev yapan personeli eğitmek, denetlemek ve kontrol etmek gibi asli görevleri vardır. Aldığımız kararlar, genel talimatlarımızın takip edilerek zamanında yerinde getirilmesi önem arz etmekte, adabın usulden önce geldiği unutulmamalıdır. 2024 yılında da programlarınızın gerçekleşmesinde çok çalışarak büyük gayretler göstereceğimize inanıyorum. Bu vesile ile yeni yılın ve toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu sunumların ardından mesleki yeterliliğinin geliştirilmesi, yeni yayımlanan mevzuat ile uygulamalar hakkında bilgi verilmesi, temel prensip ve uygulamada birliğin sağlanması ile hizmet kalitesi ve verimliliğin arttırılmasına yönelik olarak İşletme Şeflerine talimatlarını verdi.

Toplantıya Bölge Müdür Yardımcılarımız Sayın Mehmet Pınar, Sayın Necmettin Aşçi ve Sayın Mehmet Ali Deniz ile Şube Müdürleri katıldı. Toplantılara diğer İşletme Müdürlüklerinde devam edilecek.” İfadelerine yer verildi.