Ölçü ve tartı aletleri için son gün 28 Şubat

Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ile damgalarının yapılması için beyanname verme süresi 28 Şubat’ta sona eriyor. Esnafların mağdur duruma düşmemesi için bu tarihe kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Yenice Belediye Başkanlığı Zabıta Amirliğinden yapılan açıklamada, “Ölçü tartı aletlerinin periyodik muayene ile damgalarının yapılması için beyanname ver süresi başlamış olup 28 Şubat 2019 ‘da son bulacaktır.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 14. Maddesinin (d) bendine göre;

Belediye Ölçü ve Ayar Memurlarınca muayene edilecek tartı aletleri şunlardır

-Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere parkende olarak satıldığı açık kapalı Pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan 3 ve 4 üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri,

– Ay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik aletlerinden; masa terazileri asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli teraziler. Yine aynı Kanunun 15. Maddesinin ( c) bendinde; damgası kopmuş bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişiye idari para cezası verileceği belirtilmiştir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir denilmektedir.

Bu bilgiler dâhilinde esnafımızın mağdur duruma düşmemesi için en geç  28 Şubat’a kadar Yenice Belediye Başkanlığı Zabıta Amirliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.” denildi.