Muhtarlar Derneği Başkanı Çenesiz son yolculuğuna uğurlandı

YENİCE Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çenesiz (59)  dün sabah saat 05.00 sularında aniden rahatsızlaştı ve yaşama gözlerini yumdu.

Hemen hastaneye getirilen Niyazi Çenesiz’in kalp krizinden öldüğü  açıklandı. Hastanede, Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemeden sonra defin izni verilen Niyazi Çenesiz için dün saat 11.00’de köyünde bir tören düzenlendi. Niyazi Çenesiz, Yenice Merkez Camii’nde  öğleyin kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi.

Niyazi Çenesiz’in ölüm haberi üzerine Yenice’liler ve muhtar arkadaşları hastaneye akın ettiler.

Güney Köyü eski muhtarlarından rahmetli Hasan  Çenesiz’in oğlu olan Niyazi Çenesiz’in çalışma yaşamı ORÜS’te geçti. ORÜS’ün özelleştirilmesinden sonra Tokat Bayındırlık Müdürlüğü emrine verilen ve ardından  da Bartın Bayındırlık Müdürlüğünde görevlendirilen Niyazi Çenesiz, emekli olduktan sonra köyüne döndü. Niyazi Çenesiz, 2009 yerel seçimlerinde Tir Köyü Muhtarlığına seçildi. 2014 yılında da muhtar olan Niyazi Çenesiz, uzun süredir de Yenice Muhtarlar Derneği Başkanlığını yürütüyordu.

Niyazi Çenesiz; ormanlarımızda katı atık bertaraf tesisi yapılacağı haberleri üzerine kurulan  Yenice Platformu’nun da kurucuları arasında yer almıştı. Şeker Kanyonu’na yapılacak HES için de açılan davanın  tarafı olmuştu.

Niyazi Çenesiz;  Adil Çenesiz’in babası, Onur Karadöngel, Ersoy Çaylı ve Ercan Onat’ın kayınpederleri, Yirmibeşler Mahallesi Muhtarı Sakine Yirmibeş ile Erol Çenesiz’in ağabeyleri, Türkan Çenesiz’in de eşiydi.