Mesleğimizin ve Meslektaşlarımızın Yanındayız

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu

 

Mesleğimizin ve Meslektaşlarımızın Yanındayız

 

İlçemiz Orman İşletmesinin de bağlı olduğu Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Mesleğimizin ve Meslektaşlarımızın Yanındayız ifadelerine yer verildi. Açıklamanın devamında; 2023 yılı içerisinde Orman Genel Müdürlüğümüzce 249 Sözleşmeli Orman Mühendisi alımı gerçekleştirilecek olup bölgemizden sözlü ve uygulamalı mülakata girecek aday orman mühendislerine eğitim düzenlendi.

Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğümüzde düzenlenen eğitime katılan Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün bir okul olduğunu belirterek % 67 ‘si ormanlarla kaplıdır. Ormanlık alanın genel alana oranı bakımından oranına bakıldığında Türkiye’de birinci sıradadır. Bundan dolayıdır ki her türlü ormancılık faaliyeti Bölge Müdürlüğümüzde icra edilmekte bunun yanı sıra tür çeşitliliği ile de zengin bir habitata sahip olduğumuzdan Bölge Müdürlüğümüzde burada görev yapan tüm orman mühendislerinin Türkiye’nin her yerinde çok rahat hizmet vereceğini belirtti. “Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır. Meslektaşlarımızı kendilerini yenilemek, bilgilerini güncellemek adına burada toplandık. Meslektaşlarımızın her zaman yanındayız.” dedi.

İşletme ve Pazarlama Şube Müdürümüz tarafından; üretimde iş güvenliği kuralları ile dikkat edilecek hususlar, damgalama iş ve işlemleri, üretim birim fiyat hesaplama, boylama ve mesaha işlerinin nasıl yapılacağı ve kayıt işlemleri, standardizasyon, depolara sevk pusulası ile gelen emvalin kontrolü ve teslim alınması, istif oluşturma ve kayıt işlemleri ile dikili satış işlemleri sunum eşliliğinde anlatıldı.

Eğitime Bölge Müdür Yardımcılarımız Sayın Mehmet Pınar ve Sayın Necmettin Aşçı, Fidanlık Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile sınava girecek orman mühendisleri katıldı