KÖYDES Tahsisat Komisyonu Toplantısı yapıldı

KÖYDES çalışmaları ile diğer yatırım faaliyetlerinin hangi aşamada olduğu konularının görüşüldüğü KÖYDES Tahsisat Komisyonu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında yapıldı.

Yılsonu itibariyle ilçeler arasındaki koordinasyon ve başta KÖYDES projeleri olmak üzere ilimiz genelinde yapılan yatırımların gerçekleşme oranları hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, ilimiz Merkez ve ilçelerinde 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen ve yapımı devam eden KÖYDES yatırımları hakkında slâytlar eşliğinde sunum yaptı.

2018 yılında ilimize 25 Milyon 792 Bin 432 Türk Lirası KÖYDES ödeneğinin geldiğini ifade eden Genel Sekreter Mehmet Uzun, bu ödenek ile Merkez ve ilçelerimizin köylerinde 80 km Asfalt (BSK), 71 Bin m2 parke, 152 adet menfezin yapımının tamamlandığını, 34 bin 116 nüfusun yararlanacağı toplam 75 adet yol, içme suyu ve atık su projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Fuat Gürel’in Başkanlık yaptığı toplantıya Vali Yardımcısı Barboros Baran, İlçe Kaymakamları , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, KÖYDES Birlik Müdürü Şerafettin Kelleci ve İl Özel İdaresi Şube Müdürleri katıldı.