Kirenli: “ HEDEFİ OLMAYAN GEMİYE HİÇBİR RÜZĞAR YARDIM ETMEZ”

Saadet Partisi Yenice Belediye Başkan Adayı İsmail KİRENLİ ; Yenicemizin en önemli sorunlarından birisi ve önceliği işsizlik sorunu olduğunu , buna bağlı olarak göç yaşandığını belirtti. a

Kirenli  doğru teşhis olmadan doğru tedavi yapılmayacağını , işsizlik sorununun ancak ve ancak üretim yapılarak önlenebileceğini  bunun için Yenice’ ye mutlaka üretime dayalı bir  tesis kurulması gerektiğini söyledi.   Tedavi olarak ilçemize yakacak Pelet Üretim Fabrikası’nın  kurulması gerektiğini bu fabrikanın Yenice’mize çok uygun olduğunu belirten Kirenli , yapılacak tesisin hammaddesinin talaş ve odun olması nedeniyle bölgemizde üretilmesinin bize avantaj olacağını belirtti.

Kirenli ;  Peletin , talaşın yüksek basınçla sıkıştırılması sonucu elde edilen yakacağın sobalardan santrallere kadar kullanılabildiğini ifade etti. Peletin özelliklerini ise ; 5000 kalori , kül oranı %0,5 (1 tonda 5 kg )kül , zehirlenme riski yok , kömür ve doğal gaza göre daha ekonomik , hava kirliliğine neden olmayan , çevre dostu , telefon ile istenilen yerden yakılabilir ve 10 kg peletin 10 saat sobada yanabildiğini söyledi.

Peletin Tanıtımı ile İlgili halkımızdan gelen yoğun istek üzerine , uzman bir ekibi Yenice’ mize davet ettiklerini belirten Kirenli , 23.03.2019 Cumartesi  günü saat  12.00 de Yenice Kaymakamlığı yanında  tanıtım standı açacaklarını belirterek ,gençlerimize iş imkanı sağlayacağını ve göçü önleyeceğini söyledi. Tüm halkımızı tanıtım standına bekliyoruz dedi.