Kardemir’den bölgemize yatırım

 

 

 

“KARDEMİR’DEN, BÖLGEMİZE İSTİHDAM YATIRIMI”

“KARDEMİR DİJİTAL YATIRIMLARI İLE, İSTİHDAMI DESTEKLİYOR”


Türk sanayisinin ilk ve öncü kuruluşu Kardemir A.Ş., 85 yıldır sürdürdüğü çelik üretim serüvenine, gün geçtikçe yeni mihenk taşları eklemeye devam ediyor. Kardemir Aş bugün yaptığı yazılı açıklamada; ” Kardemir Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ve projelendirdiği, “Dijital Tabanlı Mesleki Eğitim Projesi” Bartın’da düzenlenen temsili sözleşme imza töreni ile birlikte onaylandı.” dendi.

İşte KARDEMİR AŞ tarafından yapılan o açıklama;

“Şirketimizin ve Kardemir Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ve projelendirdiği, “Dijital Tabanlı Mesleki Eğitim Projesi” Bartın’da düzenlenen temsili sözleşme imza töreni ile birlikte onaylandı. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın da yer aldığı törende, Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar da şirketimizi temsilen imza törenine katıldı.

 

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yer alan projemiz, 648 kursiyerin mesleki yeterlilik alanında gelişim sağlaması ve istihdama kazandırılmasını hedeflemektedir. 15 ile 34 yaş arası çalışmayan istihdama hazır nüfusu kapsayan “Dijital Tabanlı Mesleki Eğitim Projemiz’de” kursiyerler, fabrika sahamızda yer alan Eğitim ve Kültür Merkezimizde hazırlanan dijital yatırımı tamamlanmış dersliklerde eğitim alacaklardır. Proje dahilinde, 144 saat kaynakçılık, 136 saat haddecilik, 160 saat vinç operatörlüğü, 24 saat İş Sağlığı ve Güvenliği ve 40 saat robotik kodlama eğitimi verilmesi planlanmıştır.

Kardemir Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı ile Karabük Üniversitesi tarafından ortak yürütülecek proje beraberinde birçok sivil toplum kuruluşu ile de iş birliğini kapsamaktadır.

Projemizin hazırlanmasında emeği olan tüm çalışanlarımıza ve proje paydaşlarımıza, projemizi onaylayarak desteklerini gösteren Türkiye Cumhuriyeti Sanayi Bakanı Sayın Mustafa Varank’a ve BAKKA yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Şirketimiz Kardemir A.Ş. üretim alanında göstermiş olduğu yeniliklere ve başarılara bu tür projeleri de ekleyerek, Türk Sanayisi’nin lokomotif şirketi olmaya devam edecektir.”