Kar ve Buzla Mücadele Koordinasyon Toplantısı

Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri ile Kar ve Buzla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Valimiz Mustafa Yavuz Başkanlığında Gerçekleştirildi.

Devlet ve il yolları ile köy ve mahalle yollarında kış mevsiminde vatandaşlarımızın daha güvenli, rahat ve huzurlu bir ortamda yolculuk yapmaları için kar ve buzla mücadele çalışmalarının değerlendirildiği toplantı, Valimiz Mustafa Yavuz Başkanlığında yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonunda yapılan Kar ve Buzla Mücadele Toplantısı’na Valimiz Mustafa Yavuz, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediyesi, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, D.D.Y. İşletme ve Gar Müdürlükleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Karayolları 153.Şube Şefliği, Başkent Elektrik ve Türk Kızılayı Karabük Şubesi amir, müdür ve yetkilileri katıldı.

 

Toplantıda, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kış mevsiminde il genelinde trafikte alınacak tedbirler ile kış hazırlık çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Valimiz Mustafa Yavuz; yaklaşan kış mevsiminde, trafik güvenliğinin sağlanması adına kurumlar arasında üst düzeyde koordinasyonun sağlanarak hızlı ve kesintisiz müdahale edilmesinin can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.

 

Özellikle sürücülerin, kar yağışının ve buzlanmanın görüldüğü havalarda, olumsuz durumların yaşanmaması için daha dikkatli ve tedbirli araç kullanmalarını, araçlarında zincir, çekme halatı, takoz bulundurarak; kar lastiği taktırmaları hususunun hayati olduğunun altını çizdi.

 

Kış mevsiminde  vatandaşlarımızın güvenli seyahat etmeleri için gereken tedbirlerin ve yapılması gerekenlerin değerlendirildiği toplantıda, Valimiz Mustafa Yavuz; verilen uyarı sonrasında ilgili tüm kurumların, talimat beklemeden diğer illerle iletişim halinde bütünleşik olarak çalışmasının büyük önem arz ettiğini ifade ederek, kurumlar arası koordinasyonun aralıksız sürdürülmesi talimatını verdi.

Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.