İşbaşı eğitim programı sona erdi

İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programını başarı ile tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

 

Aykira Tekstil (Yavuz Tekstil) Fabrikasında düzenlenen sertifika törenine Vali Fuat Gürel, Türkiye İş Kurumu Bilgi İşlem Daire Başkanı ve Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili  Fahrettin Kaya, Vali Yardımcısı Barboros Baran, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer, İş adamı Şefik Dizdar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler ve kursiyerler katıldı.Kursun sonunda meslek edinen kursiyerlerinin altın bir bilezik sahibi olduklarını ifade eden Vali Fuat Gürel” 6 ay boyunca kurs aldınız ve bunun sonucunda bu belgeyi almaya hak kazandınız.Buradaki maksat hem burada çalışmanız, hem de meslek öğrenmeniz. Bizim asıl sorunumuz muhatap olduğumuz insanların büyük bir çoğunluğu ben her işi yaparım diyor, bir insan her işi yapamaz. Sizler şuanda çalıştığınız bu iş yerinde meslek öğrendiniz, bundan sonraki süreçte artık sizlerin bir mesleği var. Nereye giderseniz gidin bu size referans olacak, sizlerin şuanda elinizde altın bir bilezik var. Bundan sonraki süreçte artık bu iş yerimizde çalışmaya devam edeceksiniz. Allah devletimize zeval vermesin, sizlere bu kapıyı açan iş yeri sahiplerimize de teşekkür ediyorum. Güzel bir mesleki eğitimden sonra iş sahibi oldunuz, bundan sonraki süreçte de evinize ekmek götüreceksiniz hepinize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Yavuz Tekstil Firmasında incelemelerde bulunan Vali Gürel ve beraberindeki heyet işçilerle yedikleri öğlen yemeğinin ardından firmadan ayrıldılar.