İnsanlığın Geleceğine Yapılan Yatırımdır

“Engelliye Yapılan Yatırım, İnsanlığın Geleceğine Yapılan Yatırımdır.”

 

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Valiliğimiz İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yazılan ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Gençlik Spor Kulübü tarafından yürütülen “Engelliye Yapılan Yatırım, İnsanlığın Geleceğine Yapılan Yatırımdır.” projesi kapsamında engelli sporcularımızın antrenmanlarda ve yarışmalarda kullanmaları için temin edilen spor malzemeleri ve spor kıyafetleri Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Karabük Valiliğinde düzenlenen spor malzemeleri teslim törenine Vali Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fikret Erdoğan, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosu personeli Ekrem Değirmenci, antrenörler ve engelli sporcular katıldı.

Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Fuat Gürel, “2021 Yılında özellikle Engelli Derneklerimize yönelik olarak Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzce kaynaklar aktarıldı. İl Müdürümüz Fikret Erdoğan ve ekibine teşekkür ediyorum, kendileri proje yazılmasında öncülük ettiler, destek verdiler ve şu anda ilimizde derneklerimizin almış oldukları desteklerle faaliyetler icra ediliyor. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Gençlik Spor Kulübü tarafından yürütülen bu faaliyet çok özel ve önemli. Sizin gibi sevgili gençlerimize verilen bu değer, bu yatırım geleceğimize yapılan bir yatırımlardan bir tanesi. Verilen bu eğitimin başarılı olduğunu, amacına ulaştığını düşünüyorum, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüze, Gençlik ve Spor Müdürümüze, koordinatörlerimize, antrenörlerimize, Şafak Özel Eğitim Okulumuza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında alınan şort-tişört takımı, eşofman takımı ve spor ayakkabılardan oluşan spor malzemeleri engelli sporcularımıza Vali Fuat Gürel ve kurum müdürlerimiz tarafından teslim edildi.

Proje ile ilimizde yaşayan engelli bireylerin farklı spor faaliyetleri ile rehabilite edilmesi ve sportif yeteneklerinin farkında olmaları amaçlandı. Karabük Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan’ın Proje Koordinatörlüğünü yaptığı ve alanlarında uzman 8 antrenörün çalıştırdığı engelli sporcular; basketbol, oturarak voleybol, yüzme, atletizm ve kayak branşlarında olmak üzere 34 engelli birey dönemsel olarak yetenekleri doğrultusunda eğitimler aldılar.

Alınan eğitim sonucunda ilimizi temsilen ilgili branşlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Özel Sporcular Türkiye Şampiyonasına kayak branşında eğitim alan 6 engelli sporcumuz Ilgaz Kayak Merkezinde yapılan yarışmalarda derece yaparak madalya almaya hak kazandılar.