İlk Ders Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı, Uyum Eğitimi etkinliklerinin ardından tüm kademe ve sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimle açıldı.

İl genelinde 190 okulumuzda, 34 Bin 958 öğrenci ve 3 bin 341 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının ardından okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Fatih İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılarak öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Fuat Gürel, çocuklarımızın sevincine ortak olmak amacıyla burada bulunduklarını ifade ederek “2022 2023 Eğitim Öğretim Yılımız geçen hafta uyum haftası ile başladı. Çocuklarımız arkadaşları ile öğretmenleri ile buluştu, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul idarecilerimiz okullarımızı sevgili çocuklarımıza hazır hale getirmek adına büyük bir çaba sarf ettiler. İlimizde bir kısım okullarımız depremsellikten dolayı yıkıp onların yerine yenileri yapılıyor, bazı okullarımızda deprem güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor, bu anlamda bazı okullarımızda sıkışıklık olabilir. Yıkılan ve güçlendirmesi devam okullarımızdaki öğrencilerimizi yakınındaki başka okullara aldık, geçici süre ile biraz sıkıntı yaşayacağız ama sonunda daha güzel daha modern sizlere layık okulları sizlere kavuşturacağız.

*Şehrimizin Alt Yapısı Daha Güzel Hale Gelecek

Diğer taraftan şehrimizin özellikle merkezinde hem Kardemir Kavşağında hem de Balıklar Kayası mevkiinde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bazı saatlerde trafik sıkışmasına insanlarımızın trafikte uzun zaman geçirmesine sebep oluyor, ancak şehrimizin ulaşımının daha iyi olması adına yapılan çalışmalar inşallah tamamlandığında şehrimizin alt yapısı güzelleşmiş, gideceğimiz yere daha kolay ulaşabilir hale geleceğiz, bu manada biraz sabıra ihtiyacımız var.

*Tüm Kitaplar ve Yardımcı Kaynaklar Çocuklarımızın Masalarında Hazır*

Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çocuklarımızın kitapları masalarında hazır bekliyor, geçen seneden bu yana da özellikle velilerden alınan geri dönüşler sayesinde Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel bir çalışma yaptı, Yardımcı Kaynak Kitaplarda Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde yayınlandı ve bu kaynaklar basılı hale getirilip onlarda çocuklarımızın masalarında hazır halde bekliyor. İnşallah çok fazla yardımcı kaynak ihtiyacı hissetmeden çocuklarımızın kitaplarını ücretsiz bir şekilde devletimizin kaynakları ile dağıtmış oluyoruz.

*Çocuklarımızı İyi Bir İnsan Olarak Yetiştirmeliyiz

Eğitim büyük ölçüde emek verilmesi gereken bir iş, öğretmenlerimiz bu manada kutsal iş yapıyorlar, eli öpülesi insanlar, geleceğimizi yetiştiriyorlar, çocuklarımızı iyi bir şekilde hayata hazırlamaya çalışıyorlar. Özellikle velilerden ricamız öğretmenlerimize yardımcı olsunlar, onların yanında yer alsınlar, çocuklarımız hepimiz için çok değerli, onlar gelecekte bizlerin yerlerini dolduracaklar. Sürekli ifade ediyorum ki biz çocuklarımızın sadece akademik başarısından söz etmek istemiyoruz, elbette ki akademik olarak başarılı olacaklar ama bir çocuğun iyi bir insan olarak yetiştirilmesi gerekir, hayatın içinde ne varsa onları bilmeleri gerekir. Özellikle çocukların bir spor dalı ile ilgilenmesini arzu ediyoruz, çocuklarımızın bir müzik aleti çalmasını istiyoruz, kültürel faaliyetlerde bulunmalarını, resim yapmalarını, halk oyunları ekipleri içerisinde yer almalarını istiyoruz. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi taşıması, bu değerler kapsamında yetişmelerini arzu ediyoruz. Özellikle öğretmenlerimizden ve velilerimizden çocuklarımızı bu anlamda yetiştirmelerini istiyoruz.

Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsun, inşallah güzel bir yıl geçireceğiz, Karabük ilimiz ülkemizin en başarılı illeri arasında yer almakta, ilk ona girdiğini biliyoruz ama özellikle bu sene ilk beşte yer aldığımızı düşünüyoruz. Bu başarılar özellikle öğretmenlerimiz başta olmak üzere velilerimizin ve çocuklarımızın büyük gayretleri ile oluyor. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum, idarecilerin koordinasyonu ve organizasyonun yanı sıra emek ve çaba ile bu başarılar ortaya çıkıyor.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Vali Fuat Gürel yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fatih İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Anasınıfını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Vali Fuat Gürel, öğrencilere 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek derslerinde başarılar diledi.

Okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının tüm öğretmenlerimize hayırlı olması temennisine bulundular.