İlçe MEM Müdürü İşletmeleri Ziyaret etti

İlçe MEM Müdürü İşletmeleri Ziyaret etti

 

İlçemiz Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıtlı çırakların çalıştığı Öz-müge Tekstili, Karagül Keresteciliği ve YENTAŞ Orman Ürünleri Fabrikasını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇORBACI, Şube Müdürümüz Turan TEKDEN ve Yenice Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahir Emre DOĞUŞ ziyaret ederek işletme yetkilileri Hakan BENDER, Murat KARAGÜL ve Uğur ÖREN ile görüştüler.

İşletmelerin taleplerini dinleyen ve yardımcı olacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇORBACI çalışma ortamları ile ilgili memnuniyetini dile getirdi, onlara teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇORBACI yaptığı açıklamada; “3308 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle İş yerlerinde çırak ve kalfa öğrenci çalıştırma özendirilmektedir. İşletmelerimiz yanlarında çalıştırdıkları çırak öğrenciler için net asgari ücretin yüzde 30’u, kalfalar için ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında devlet katkısı alabileceklerdir. İlçemizde herhangi bir okulda okumayan en az ortaokul mezunu, yaş sınırı olmaksızın bir işletmede sözleşme karşılığı mesleki eğitime başlamak isteyen, bir meslek öğrenerek iş hayatına atılıp ülke ekonomisine katkıda bulunmak isteyen her vatandaşımız bu desteklerden faydalanabilecektir,” dedi.