Hemşehrilerimizin 24 Saat Hizmetinde

112 Acil Çağrı Merkezi Hemşehrilerimizin 24 Saat Hizmetinde

 

Karabük Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından tanıtım faaliyetleri kapsamında; 53 okulu ziyaret ederek, 23 okulu ise 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ağırlayarak Merkezin çalışmaları hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Karabük 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin bilinirliğini arttırmak ve çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla, 53 okulu ziyaret ederek, 23 okulu da merkezine davet ederek tanıtım faaliyetlerinde bulundu.

Ziyaretlerde, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin görev tanımı, hangi durumlarda aranması gerektiği, nasıl aranacağı ve 112’nin amacı dışında kullanılmaması gerektiği anlatıldı. Ayrıca, acil durumlarda yapılması gereken davranışlar hakkında da çeşitli bilgiler verildi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, etkinliklerin amacının çocuklarımıza acil bir durumla karşılaştığında nereyi nasıl arayacaklarını göstermek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Vali Yavuz, ” Bilindiği üzere 112 Acil Çağrı Merkezi Sistemi’nin kurulmasının iki önemli nedeni var. Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri, acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmalarıdır.

Her işin başı eğitimdir ve küçük yaşta verilen eğitimin önemi çok önemlidir. Bu minvalde tanıtım faaliyetlerimizle çocuklarımıza acil bir durumla karşılaştığında nereyi nasıl arayacaklarını göstermek, bilinçlendirmek, amacı dışında aramamak ve farkındalık oluşturmak oldukça önemlidir.” şeklinde konuştu.