Göz bebeği haline getiriyoruz

Salt: “Tesis yatırımlarımızla şehrimizi spor turizminde göz bebeği haline getiriyoruz”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, gençlik ve spor yatırımlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Sporda güçlü altyapı

Salt, yaptığı yazılı basın açıklamasında Karabük’ün ev sahipliğinde düzenlenen 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda erkekler finalinde Ukrayna’yı 3-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan Erkekler İşitme Engelli Milli Takımı ile Kadınlar finalinde Ukrayna’ya 3-0 mağlup olarak Avrupa ikincisi olan Kadınlar İşitme Engelli Milli Takımını tebrik etti.

Salt, “Spor alanında yaptığımız yatırımlarla, güçlü altyapımızla ülkemizin ve şehrimizin tanıtılmasına büyük katkı sunan bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu şampiyonada Avrupa ülkelerinden Karabük’ümüze teşrif eden misafirlerimize de en kalbî şükranlarımı ifade ediyorum.

Bu şampiyonanın ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a ve oyunlar boyunca örnek bir ev sahipliği sergileyen Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“Tesis yatırımlarımızla şehrimizi spor turizminde göz bebeği haline getiriyoruz”

Salt, Türkiye’nin ve Karabük’ün AK Parti hükümetleri döneminde diğer alanlarla birlikte spor altyapısında çağ atladığını ifade etti.

Karabük’te yapılan gençlik ve spor yatırımlarıyla, “Tesis yatırımlarımızla şehrimizi spor turizminde göz bebeği haline getiriyoruz” diyen Salt, Türkiye’nin spor organizasyonlarına ev sahipliğinde tecrübeli bir ülke olduğunu dikkati çekerek 2022 yılında çeşitli branşlarda 10 bin sporcuyu Karabük’te misafir ettiklerini hatırlattı.

“Karabük’te 64 adet gençlik ve spor tesisi var”

Karabük’te 64 adet gençlik ve spor tesisi bulunduğunu kaydeden Salt, “Son 21 yılda Karabük’ümüze kazandırdığımız modern statlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, kayak pistleri ve diğer tesisler ile futboldan voleybola, basketboldan güreşe, bokstan okçuluğa, jimnastikten masa tenisine ve yüzmeye uzanan çok geniş bir yelpazede organizasyonlarla Karabük’ümüzün başarı grafiği sürekli yükseliyor.” dedi.

Salt, tesislerin kalitesinin spor turizminin artmasını ve ciddi bir ekonomik kaynak haline dönüşmesini sağladığını, tesisleşme hamlesiyle Karabük’ün her türlü uluslararası spor organizasyonunda öne çıkan ve takdirle takip edilen bir şehir haline geldiğini vurguladı.

Spora yönelik yatırımlar günden güne artıyor

Sportif tesisleşme ve sporun tabana yayılmasına yönelik yatırımların da günden güne arttığını vurgulayan Salt şunları ifade etti: “Ülkemiz birçok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmış tecrübeli bir ülkedir.

Türkiye’nin 21 yıllık sürecinde bir başarı hikayesi var. Bir devrim var. O devrimlerden birisi spor devrimi, gençlik ve spor anlamındaki politikalar var. Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu ve güçlü liderliğiyle ortaya koyulan bir başarı var.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla sporun yüzyılında ülkemizi spor ülkesi ve şehrimizi spor turizminde gözbebeği haline getirecek adımları atmayı sürdüreceğiz.”