FSC denetimleri sona erdi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde FSC (Forest Stewardship Council Orman Yönetim Konseyi) kapsamında Karabük ve Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde 11 Şubat pazartesi günü  başlayan denetimler 14 şubat Perşembe günü tamamlandı. .

FSC Denetçileri Denetleme Ekip Lideri Teknik Uzman Düzce Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Derya Eşen ve Teknik Uzman Deniz Özüt den oluşan heyet vasıtasıyla büro ve arazide olan denetimde iş güvenliği ve sağlığı, çevre ve çevre sağlığı ile izleme programları gözden geçirildi. Büro çalışması çerçevesinde orman amenajman planları ve haritaları ile birlikte, FSC kapsamında korunan alanlara ait haritalar ve bu alanlarda yapılan gözlemler  incelendi.  Aynı zamanda üretim bölmelerine ait dosyalar ve İşletme Müdürlüklerinin tüm faaliyetleri hakkında büro da incelemeler ve değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirme toplantısında FSC   Denetim Başkanı Prof.Dr. Derya Eşen yaptığı açıklamada,  Karabük ve Yenice İşletme Müdürlüklerin FSC  çalışmalarındaki organizasyonunu çok beğendiğini prensip, kriter ve göstergelerin tek tek yerine getirilmiş olmasının büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek başta Bölge Müdürü olmak üzere tüm çalışanlara gösterdikleri performans ve öz verili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü  Zekeriya Beyazlı adına Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin ise yaptığı konuşmada “Günümüzde birçok şey sertifikalandırılıyor. Kurumlar, ürünler belli standartlara uygun hale geliyor ve bu standartlara göre de sertifikalandırılıyorlar. Yapılan işlerde ilk dikkat edilen üreticinin standartlara uygun çalışıp çalışmadığı oluyor ve bu da alınan sertifikalarla tescilleniyor. Biz de artık ormanlarımızda uluslararası standartlarda üretim yapıyoruz. İşletme Müdürlüklerimiz bu kapsamda yapmış olduğu çalışmaların çok önemli olduğunu biz biliyor aynı ciddiyetle bunu işçilerimiz ve orman köylümüze aktarıyoruz. FSC® ile mevzuatın uygulanmasının yanı sıra ormancılık mesleğinin daha profesyonel daha kurumsal bir hal aldığını, bu sayede yıkmaktan çok yapmanın, yerine fazlasını koymanın hedeflendiğini belirterek, uygulamanın ormanlarımızın sürekliliği, sağlıklı ve bakımlı olması açısından önemli olduğunu söyledi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından değerlendirme ve kapanış toplantısı sona erdi.