Fırın Planlanan Tarihte Tamamlandı

KARDEMİR’de, 4 Numaralı Yüksek

Fırın Planlanan Tarihte Tamamlandı

 

 

Türkiye’nin ilk entegre sanayi kuruluşu KARDEMİR A.Ş., Nisan 2022 tarihinde başlattığı 4 Numaralı Yüksek Fırınının yenileme çalışmalarını, planlanan tarihte gecikme olmadan tamamladı.

KARDEMİR, böylelikle toplam dört adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 Milyon Ton sıvı ham çelik üretime ulaştı.

Ülkemizin “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda bugün fabrika içerisinde düzenlenen bir tören ile açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar’ın katılımları ile gerçekleşen törende, Bayraktar fırının ilk ateşini yaktı.

Törene, Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, Üst Yönetim ve Özçelik-İş Sendikası Karabük Şubesi Yönetimi katılım sağladı.

4 Numaralı Yüksek Fırınının dökümhane bölümü fırın önünde düzenlenen tören, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alparslan Bayraktar’ın açılış konuşması ile başladı.

Yüksek fırın yenileme çalışmalarının planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Bayraktar, “Fırınımızın yenileme çalışmalarının tamamlanıp, faaliyete alınıyor olmasının, Büyük Kardemir Ailesine, kentimize ve Türk Çelik Sektörüne hayırlı olmasını dilerim” sözlerini iletti.

Bayraktar konuşmasında, çelik üretim faaliyetlerimizde yüksek fırınların önemini ve yenileme çalışmalarına değindi.

Yönetim Kurulunun hassasiyetlerini de aktaran Bayraktar’ın konuşmasının ve Karabük İl Müftü Yardımcısı Mahmut Emin’in dualarının ardından, 4 Numaralı Yüksek Fırın Kontrol Odası’nda, fırının işletmeye alınması için butona basılması ile birlikte ateşleme töreni gerçekleştirildi.

Toplam dört adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 Milyon Ton sıvı ham çelik üretimi gerçekleştiren KARDEMİR A.Ş., mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatırım hedefleri ile ulusal ve uluslararası çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor.

Özellikle vasıflı çelik ve yeni ihracat pazarları konusunda çalışmalarını ilerleten KARDEMİR, 2022 yılı içerisinde tamamlamış olduğu iki yüksek fırın yenilenmesi ile gelecek yıllara daha emin adımlarla ilerliyor.”