Enkazı temizlemek çok zaman ve vakit alır

    

Yenice Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Çakıl

“Enkazı temizlemek çok zaman ve vakit alır”

 

 

Yenice Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Çakıl yaptığı yazılı açıklamada önemli konulara değindi. Çakıl açıklamasında “ Çok kıymetli ve değerli şoför ve esnaf arkadaşlarımız içinden geçtiğimiz şu zorlu hayat şartlarında esnafımızın daha rahat nefes alabilmesi ve işlerini çevirebilmesi için devletimiz tarafından esnaf sanatkar ve şoför esnaflarımıza özel kredi faizlerinde indirime gidildi. Aynı zamanda limit artırımı da yapıldı. Yalnız kredi hazırlama aşamasında değişiklik yapılmadı. Sicilinde her hangi bir olumsuzluk olan esnafımız yine bu çok özel kredi imkanlarından  faydalanamıyor. Bizim talebimiz ve isteğimiz sayın devlet büyüklerinden parası olan zaten kredi almıyor. Şu hayat şartlarında işini aşını kaybetmemek için var gücüyle çalışan ama işi rast gitmemiş senedini çekini kredi kartını ödeyememiş ve bu yüzden olumsuz duruma düşmüş esnafımızın da bu kredi imkanlarından faydalanması en büyük isteğimiz. Esnaf değince cumartesi pazarı  olmayan gecesi gündüzü olmayan sosyal faaliyeti tatil nedir bilmeyen kişinin adıdır. Esnafımız bu krediden faydalanması lazım yaksa ki parası olanın zaten işi gücü iyi ve tüm sosyal faaliyetlerini yerine getirebiliyor. Sayın devlet büyüklerimiz bizim sizlerden arz ve isteğimiz kırmızı kalem yemiş olanların da bu imkanlardan faydalanması ve küçük esnafımızın  yükümlülükleri olan bağkur sigorta vergi vb borçlarını ana paralar alınarak faiz ve gecikme zamlarını bir sefere mahsus da olsa af edilmesi. Küçük esnaf ve sanatkarların nefes almalarının sağlanması küçük esnaf diye tabir etmiş olduğumuz esnafımız yok olursa işte kıyamet o zaman kopar evin temeli çökerse ev kökten yıkılır. Enkazı temizlemek ise çok zaman ve vakit alır. Tekrar söylüyorum vergi kaydı olan tüm esnafımızın bu imkanlardan faydalanması. Daha önce kredi kullanmış esnafa destek kredisinin yeni hali ama şartlar aynı. Sicili bozuk olmayacak.

60.000,00 tl krediye kadar kefil li 60.000,00 tl den yukarı kredi kullanmak isteyen esnafımız için kefil ve ipotek şartı bulunmaktadır.

100.000,00 tl ipotek artı 1 kefil

200.000,00 tl ipotek artı 2 kefil

300.000,00 tl ipotek artı 3 kefil

400.000,00 tl  ipotek artı 3 kefil olacak  şekilde  kredi kullanımı devam etmektedir.

Faiz oranları ise % 0,95 den % 0.75 e düşürülmüş olup 60 aya kadar vade ile kredi kullandırılmaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımızı hayırlı olsun. Kalın sağlıcakla.” İfadelerine yer verdi.