CUMHURİYETİN 100.YILI YENİCE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYETİN 100.YILI YENİCE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde dopdolu etkinlikler ile kutlandı.

Yenice’de coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramının 100. yıldönümü etkinlikleri, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü, Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Akşamında ise yoğun bir katılımla ilçe merkezinde fener alayı ve havai fişek gösterisi yapıldı. Kutlamalar, 29 Ekim Pazar günü Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç’in Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

Tören alanındaki kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende İlçe Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, gösteriler ve öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisi yer aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri İlçe Protokolü tarafından verildi.

Kutlamalar yapılan resmi geçit ile sona erdi.