Cumhuriyet Tırı Yenice’ye geldi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100. yılında; Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan ve 100 yıl önceki aynı coşkuyu yaşatan Cumhuriyet Tırı, Yenice halkı ile buluştu.

Hükümet Konağı yanından bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında vatandaşların ziyaretine açılan Cumhuriyet  Tırı  100 yıllık geçmişi yansıtıyor.
Cumhuriyet Tırı’nın içerisinde; Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemenin ve panoların yer aldığı gözlendi.Ayrıca, Atatürk resimleri, anahtarlık, rozet, çakmak, tişört, şapka gibi hediyelik eşyalarında satışa sunuldu.

ADD Yenice Şube Başkanı Tuncay Arslan bir açıklamada bulunarak, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 100 yıl kutlamaları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği  Genel merkezi olarak hazırlanan içinde mini ATATÜRK MÜZESİ ve satış birimi  olan Cumhuriyet Tırı  düzenlenmesinde yardımcı olan Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice’ye, Belediye Başkanı Zeki Çaylı’ya, Emniyet Amiri Cumaali Öztekin’e ve yoğun ilgi gösteren Yenice halkına teşekkür ederiz.” dedi.