ÇPL öğrencileri Avrupa yolcusu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği (KA102) Faaliyeti kapsamında hazırlanan Türkiye Ulusal Ajansı ile sözleşmesi imzalanan “Öğrencilerimizin Avrupa’da Montessori Stajı” ve “Metal Teknolojisi Alanında Tig Kaynakcılığı Yöntemi Stajı” projeleri kapsamında haziran ayı içerisinde Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesinden  8 öğrenci Slovenya’ ya, 5 öğrenci ise İtalya’ya gidecek.

“Öğrencilerimizin Avrupa’da Montessori Stajı” kapsamında, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında eğitim gören 8 öğrenci, 2 öğretmen ve idareci refakatinde Slovenya’nın başkenti Ljubljana’nın önde gelen eğitim kuruluşu Vrtec Najdihojca Eğitim Kurumunda 21 gün staj yapma imkânı bulacak.  Ayrıca Metal Teknolojisi Alanında öğrenim gören 5 öğrenci 2 öğretmen ve idareci refakatinde İtalya’nın başkenti Milano’da 14 gün kaynakçılık alanında staj  yapacaklar.

Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, söz konusu projelerin 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini, önümüzdeki dönemde yine proje çalışmalarının olduğunu, gelecek yılki projelerin de geçmesi halinde okulumuz Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitim gören her üç öğrenciden birisinin Avrupa’da staj yapma fırsatına ulaşacaklarını ifade etti.

Mahir Emre Doğuş , “    Erasmus+ Projesi kapsamında öğrencilerimiz alalarıyla ilgili yapılan çalışmaları yakından inceleme ve staj yapma imkanı bulacaklardır. Staj çalışmaları yanında projelerimiz kapsamında Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatını da yakalayacaklardır. Girişimcilik ruhları gelişecek, farklı kültürlere saygılı olmayı öğrenecek ve diğer akranlarına göre farkındalık meydana geldiğini göreceklerdir. Proje sonunda ayrıca öğrencilerimize EUROPASS Belgesi ve katılım SERTİFİKASI verilecek olup, gelecekte öğrencilerin iş başvurularında da diğer akranlarına göre öncelik hakkına sahip olacaklardır. dedi.