Çiftçiye 30 Haziran çağrısı

Yenice Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, 1 Eylül tarihinde başlayan 2019 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi. Karakaş, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için kayıtlarının bir an önce yapmalarını istedi.

 

Yenice Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, Çiftçi Kayıt Sistemi desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilere “sisteme kayıt olmaları” çağrısı yaptı. 1 Eylül’de başlayan 2019 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 30 Haziran 2019 tarihinde sona ereceği duyuruldu. Karakaş, başvuru yapmayan çiftçilerin, sistemin sunduğu imkanlardan faydalanamayacağını belirtti.

 

“MAĞDURİYET YAŞANMASIN” Çiftçilerin kayıt yapmaları için nasıl bir yol izleyeceği hakkında bilgi veren Karakaş, “Çiftçinin kayıt olması gerekiyor. Kayıt olunduğu vakit yapılan desteklerden, akaryakıt, prim gibi desteklerden faydalanabilecek çiftçiler. Her yıl yapılıyor bu kayıtlar. Çiftçinin ektiği ürün kayıt altına alınmış oluyor. Önce çiftçilerimiz ziraat odalarına müracaat ediyor. Müracaatlardan gerekli evrakları aldıktan sonra Mahalle ve Köy muhtarlıklarına giderek belgelerini onaylatıyorlar. Daha sonra bizden çiftçilik belgesini alıyorlar. Bu çiftçilik belgesiyle Tarım İlçe Müdürlüklerine giderek kayıtlarını yaptırıyorlar. Gerekli bilgileri ziraat odalarından öğrenebilirler. Vakit kaybetmeden kayıtlarını yaptırsınlar bir mağduriyet yaşamasınlar” dedi.