CEVDET AKAY SÜREKLİ GÜNDEM YARATIYOR

MİLLETVEKİLİ CEVDET AKAY SÜREKLİ GÜNDEM YARATIYOR

 

AKAY SON OLARAKDA; ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU’NA KARABÜK’ÜN YOL SORUNLARINI ANLATTI, KAYNAK TALEBİNDE BULUNDU

 

Filyos Limanı ile Karabük’ün Bağlantısı Duble Yol ile Sağlanmalı

On Birinci Kalkınma Planı’nda Filyos Limanı’nı Adapazarı ve İzmit bölgesi bağlantı yolları, Filyos-Çaycuma bağlantı yolları, Karasu-Akçakoca bağlantı yolları burada dile getirilmiş fakat Filyos Limanı’yla Karabük bağlantısı, orandan Ankara bağlantısı da çok önem arz ediyor çünkü o bölgelerde de organize sanayi bölgesi yatırımları var. Mesela, Eskipazar’da temelleri atılan Karabük Organize Sanayi Bölgesi var, Yenice’de orman ürünleriyle ilgili ihtisas organize sanayi bölgesi talebimiz var, Eflani’de mermerle ilgili. Bu yolun da tamamlanması çok çok önemli çünkü mevcut ulaşım bu gelişmeyle beraber yeterli olmayacak. Orada, gidiş dönüş duble yol talebimizi var.

Avrupa’yı Karadeniz’e Bağlayan İlimizin Düzgün Bir Yolu Yok

Karabük ilimizin yol ağı Avrupa’yı Karadeniz’e bağlayan çok önemli bir yol fakat gerekli yatırımları almamış, gerekli yatırımları bekliyoruz. Yirmi iki yıldır, aşağı yukarı yapılmak istenen yerler var ama otoban ve çevre yoluyla ilgili yetersiz. Özellikle buradan, Ankara’dan, Karabük’ten, Gerede mevkisinden sonra kar yağdığı zaman 2 gidiş 2 dönüş yol çok yetersiz kalıyor; genişletilmesi ve Karabük-Bartın yolu arasının da düzeltilmesi gerekiyor.

Karabük’üm 2.980 KM’lik Yol Ağının 1.639 KM’si Stabilize Yol, Bu Asla Kabul Edilemez

Sorun sadece şehirler arası yollarla ilgili değil, Karabük ilimizin şehir içi köyleriyle ilgili de sorunları var. Resmî verilere göre Karabük ilimizin 2.980 kilometre olan yol ağı var. Bunun 1.639 kilometresi stabilize, 561 kilometresi sıcak asfalt, 506 kilometresi sathi kaplama yol. Şu bizim ilimiz Sayın Bakanım, bu harita mutlaka sizde var; şu da az önce ifade ettiğim yatırımlarla ilgili dağılım. Bu manada hakikaten bu bölgede yapılması gereken çok işler var. Bir de heyelan bölgesiyiz, en son hazirandaki sel felaketinden sonra da yollarımızda göçmeler oldu. Burası Keltepe Kayak Merkezi. Kayalar-Düzçam-Sipahiler köyleri grup yolu göçmüş vaziyette, hâlen bir tadilat yapılmadı; Valiliğin ve İl Özel İdaresinin bütçesiyle de bunun yapılması mümkün değil Sayın Bakanım, bu konuda ödenek aktarımını sizden talep ediyoruz. Burası gerçekten turizm açısından da köy grup yolları açısından da önemli bir yol.

Şeker Kanyonu’nun Yolunun Yapımı İçin Bütçe Gereksinimi Var

Turizmde çok önemli olan Şeker Kanyonu var. Sel felaketinden sonra yolun durumu da budur. Burayla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Sayın Valimize ben teşekkür ediyorum, çok yakından ilgileniyor fakat bütçe gerektiği şekliyle değil, gerçekten büyük bir bütçe gerekiyor. Alternatif bir yatırım planı çerçevesinde, çelik konstrüksiyon köprü dâhil olacak şekilde -Karayolları Genel Müdürlüğünden de bir cevap bekleniyor- buraya önemli bir bütçe ayırmanız lazım; önemli bir sorun. Şeker Kanyonu diye geçen mevkinin yolu hâlen yok.