ÇAYLI’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ÇAYLI’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yazılı bir mesaj yayımlayarak, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü kutladı.

Başkan Çaylı mesajında, “ Bugün, asil Türk milletinin, 100 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ‘Ya istiklal ya ölüm!’ parolasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın, destansı fedakârlık ve kahramanlıklar sergilenerek, emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlandığı ve bu şanlı zafer neticesinde de milletin karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyete ulaştığımız günün 100. yıl dönümüdür.

Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşun 100. yıldönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, başka bir millet ya da devlet için bir idare ya da yönetim şekli olabilir. Ama, vatanından ve özgürlüğünden en küçük taviz vermektense seve seve şehadete koşan şanlı ve aziz milletimiz için sadece bir idare şekli değil, tarihinin en büyük destanlarından birisidir. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”