ÇAYLI : “HALKIMIZ NE DERSE O”

BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI : “HALKIMIZ NE DERSE O”

Kıymetli Hemşehrilerim,

Her şey Yenice halkımız için. Bizler makam için Belediye Başkanlığına gelmedik. Bizi seçerek göreve getiren halkımız kendilerine hizmet için seçti, biz de hemşerilerimizin hizmetinde ve hizmetkarı olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Halkımız ne derse o! Birlikte başardık, yine birlikte başaracağız.

Bilindiği gibi yılan hikayesine dönen doğalgaz Yenice halkının üst düzey talepleri karşısında ve bütün Yenice halkının çabalarıyla nihayet 14 Mayıs seçimlerine ramak kala başladığı malumunuzdur. İlçemize doğalgaz gelmesinde destek ve emeği olan herkese ilçe halkım ve şahsım adına şükranlarımızı sunarım. Ancak, bazı siyasiler Zeki Çaylı ve ekibini nasıl yıpratırız, başarısına nasıl taş koyarız mantığıyla hareket ediyorlar. Zeki Çaylı’yı nasıl karalarız, halkın gözünde kötü yaparızı kendine görev addedenler, yalan, yanlış, iftira atarak karalama politikalarına ve olumsuz dedikodularını sürdürmeye devam ediyorlar.

Yenice’ye doğalgaz gelmesini herkesten çok biz istiyoruz, istedik, istemeye de devam edeceğiz. Ancak bu ilçenin Belediye Başkanı olarak tüm imkansızlıklara rağmen, hiçbir bedel talep etmeden, çalışmalar esnasında meydana gelebilecek su, kanalizasyon arızası, asfalt ve parkelerin belediyemiz tarafından yapılması taahhüdünü belediye meclisimiz vermiştir. Anlaşılacağı üzere bu işler belediyemiz ve yüklenici firma ile karşılıklı bir protokolle (anlaşma ile) yapılmıştır. Anlaşma protokolünde , boru hattı tesisinde yatak teşkili ve gömleklemesi KARGAZ yapım şartnamesinde belirtilen kanal kesitine uygun olarak yapılacak olup üzerine sıkıştırabilir dolgu malzemesi serilecek ve kademeli olarak kompaktörle sıkıştırılacaktır maddesi yer almaktadır.

Protokol gereği yüklenici firmanın bu anlaşmayı yerine getirme zorunluluğu vardır. Özal Mahallesinde yapmış olduğumuz kontrollerde yüklenici firmanın şartlara uymadığını tespit ederek çalışmalara iki defa ara verdirdik. Bugün itibariyle tekrar yapılan istişare sonucunda yüklenici firmanın protokole uyacağı taahhüdü sonrası çalışmalar yeniden başlamıştır. Yenice Belediyesi olarak yüklenici firmanın protokole uyması durumunda çalışmaların bir an önce bitmesi için önünü açarak destek olacağımızı taahhüt ediyoruz. Ancak, bundan sonrada firmanın protokole uymadığını tespit ettiğimizde ise bir kere değil bin defa dahi çalışmaları durduracağımızı halkımız tarafından bilinmesini önemle arz ederiz. Çünkü, kazılan yerler tekniğe uygun olarak doldurulmaması durumunda üzerine yapacağımız ne asfalt ne de parke kalmayacağı için bundan da mahallelerdeki halkımız olumsuz etkilenecektir. İşte bütün çabamız saygıdeğer halkımızın mağdur olmaması ve çalışmalar esnasında yaşam şartlarında herhangi bir olumsuzluk olmaması içindir. Tekniğe uygun yapılan çalışmalar sonucunda ilçemize doğalgaz gelecek. Belediye olarak bizlerde kazılan yerlerde yeniden asfalt ve parke döşemesi çalışması yapacağız. Bunların sonucunda da hizmet için kazanan Yenice ve saygıdeğer Yenice halkımız olacak.

Yukarıda da izah ettiğimiz gibi ne yaparsak yapalım Yenice halkımız için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Biz halkımıza hizmet etmek için göreve talip olduk. Bizim tek derdimiz Yenice’mize hizmet etmek. Zeki Çaylı ve ekibini siz saygıdeğer halkımızla arasını açmak için yalan, dolan, olumsuz dedikodular üreterek iftira atanları kınıyor, aklı selim davranmaya davet ediyorum. Bir tek Yenice var, Yenice hepimizin. Lütfen artık gündelik dedikodu siyasetini bırakıp memlekete hizmet etmek için hep birlikte mücadele edelim. Bu ilçe, il, memleket hepimizin. Başka Türkiye yok.Zeki Çaylı ve ekibi aziz halkımızın hizmetinde oldu, hizmetkarı oldu, olmaya da devam edecektir. Tüm hemşehrilerime en içten saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. HALKIMIZ NE DERSE O! BİRLİKTE BAŞARDIK, YİNE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ. “