Çanakkale Şehitleri Anıldı

İLÇEMİZDE, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Sabah saat 10:00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Atatürk  Anıtına  çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu  ve İstiklal Marşının okunmasıyla  ile devam etti. Çelenk sunumunun arından Yenice İlçe Kaymakamı Muhammed Evlice, şehit yakınlarına ve gazilere karanfil takdim etti.

Program daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü Salonunda devam ederek  günün anlam ve belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez yaptı. Dönme konuşmasında , “Çanakkale Zaferi; dönemin güçlü ve kibirli devletleri tarafından “hasta adam” yaftası vurulan, bu topraklardaki bin yıllık varlığı yok esilmek istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zafer, İstiklal harbimize ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.Milletimiz ve askerimiz ; vatanı ve yüce değerleri uğruna canını esirgememiş, ebedi Başkomutan Atatürk’ün “Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim” sözlerinde anlamını bulan fedakarlıklardan çekinmemiştir. Çanakkale’de yapılan bu büyük fedakarlık, sergilenen birlik , kardeşlik ve dayanışma milletimize hem zaferi getirmiş hem de Kurtuluş Savaşı için gerekli olan cesareti  ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi; Çanakkale Zaferi; vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. “ dedi. Konuşmanın ardından   İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli etkinlikler  yer aldı.

Anma programına, Yenice  Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkan Vekili Yüksel Meşebaşı, Cumhuriyet Savcısı Hasan Sami Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez, Emniyet Amiri Cumaali Öztekin, daire müdürleri,  şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar  katıldı.