Bölgemizde Silah Bakım ve Atış Eğitimi…

Bölgemizde Silah Bakım ve Atış Eğitimi…

6831 sayılı Orman Kanununun 77. maddesi ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 52. maddesine istinaden Bakanlar Kurulunca kabul edilen 22.01.2007 tarih ve 2007/11633 sayılı Kararname ile teşkilatımızda görevli memurlar tabanca ile teçhiz edildi.

Mevzuat gereği kurumumuzca silah dağıtımı yapılan personele yönelik Zonguldak Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle; Zonguldak Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda 21–23/09/2022 tarihlerinde silah bakım ve atış eğitimi yapılmaya başlandı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Uzman Eğiticileri tarafından verilen eğitimine Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu, Şube Müdürleri, Orman İşletme Müdür ve yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, şoförler, veznedar ve ambar memurlarından oluşan toplam 99 kişi katılması planlanmıştır.

İki aşamalı olarak verilen eğitimlerde; Silah, kullanımının hukuki durumu, kullanımda olan silahların tanıtımı, Silahın parçaları ve çalışma şekilleri, tabanca sökme, takma uygulamaları ve temel atış teknikleri konularında verilen teorik eğitimlerin ardından, poligonda yapılan temel atış eğitimleriyle eğitim tamamlanacaktır.