Bizler Tüccar Değiliz

 

Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanı Sayın Şaban Bıyıklı 6877 Sayılı Ağaç Satış Tamimi doğrultusunda Bölge Müdürlüğümüzde yapılan Dikili Satış çalışmalarını ve orman zararlılarıyla mücadele çalışmalarını yerinde görmek uygulamada birlikteliği sağlamak amacıyla izleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Bölge Müdürlüğümüze geldi.

Eskipazar İşletme Müdürlüğü Eleman ve Ulukaya Orman İşletme Şefliklerimizde devam eden dikili satış tamimi doğrultusundaki üretim çalışmalarını izleyen ve denetleyen Daire Başkanı Sayın Bıyıklı “ Bölge Müdürlüğümüzde tecrübeli arkadaşlarımız çok. Sebep Sonuç ilişkisine planlama yaparak planladığımız hedefe doğru durmadan ilerlemek için zamanı insanı ve parayı doğru kullanıp doğru planlama ile amacımıza ulaşacağız. Dikili satışla üretim maliyetlerimizi düşürerek kazancımız olacak zamanı, iş gücünü ve maddi kaynakları yeni orman sahaları oluşturmada kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Sahayı Her Şekilde Değerlendirmek Zorundayız

Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu ise yaptığı değerlendirmede “Yeni orman yetiştirmek için hassas planlamalar yaparak, sağlıklı, genç ve gelişim gösteren ormanları yarınlara emanet etmek için gayret ediyoruz. Temel amacımız orman ekosistemini korumaktır. Bizler tüccar değiliz, ormanları sadece odun hammaddesi olarak görmüyoruz. Orman Ekosisteminin bozulmamasına ve yaşamasına yönelik yönetim politikalarıyla mevcut ve gelecek nesillerin ormanlardan ve yeşil alanlardan faydalanma çeşitliliğini artırmak için çalışıyoruz. En ileri bilimsel gelişmeleri izleyip kullanarak geliştirmek, kullanım çeşitliliği ve etkinliği sağlayabilmek açısından uygun altyapı imkanlarımızı geliştiriyor kullanılmasını temin ediyoruz” dedi.

İzleme ve değerlendirme çalışmalarında dikili satış iş ve işlemlerinin nasıl yapılacağı, üretim yapılırken dikkat edilecek hususlar, alıcı tarafından üretilen emvalin sevk ve nakliye tezkerelerinin düzenlenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.

Daire Başkanımız Sayın Bıyıklı ve Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu’na Bölge Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Ali Deniz, Eskipazar Orman İşletme Müdürü, İşletme ve Pazarlama ile Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdür Vekili, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Firma Yetkili ve çalışanlarıyla Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü personeli eşlik etti.