BEYNİNİZİ ŞARJ ETMENİN YOLLARI

Beyniniz yerine getirdiğiniz her hareketi kontrol eden bir makinedir. Bu nedenle beyninizi şarjını dolu olarak tutmalı, gün boyunca her türlü iş için hazır bekletmelisiniz.

 

İşte size beyninizi şarj etmenin bilimsel olarak kanıtlanmış yolları…

 

Erken saatte hafif bir akşam yemeği yiyin: Akşam saatinde hafif bir akşam yemeğinin sağlığınıza birçok faydası vardır, kilo vermenize de yardım eder. Aynı zamanda beyninizi şarj eder. Erken yemek daha iyi uyumanızı sağlar, çünkü midenizin yiyecekleri daha iyi sindirmesi için daha fazla zamanı olur. Beyninize daha yoğun bir enerji akışı sağlar.

 

Daha fazla badem: Süper yiyecek olan bademin sağlığınıza sayısız faydası vardır. Antioksidan olan E vitamini açısından zengin olan badem yaşlandıkça bilişsel zekanızın azalmasını önler. Ayrıca amino asitler ve vücudunuz için gerekli yağlarla dolu olan badem beyninizin odaklanmasına yardım eder. Ancak çok fazla yememeye dikkat edin, çünkü 20 tane bademde yaklaşık 150 kalori vardır.

 

Elma suyu için: Bir araştırmaya göre, elma ve elma suyu vücudun gerekli nörotransmitter üretimine yardım ediyor. Bu da hafızanızı destekler ve bilgileri saklamanıza yardım eder. Elma ve elma suyu aynı zamanda beyninizi korur, Alzheimer riskinizi azaltır.

 

Her gün B12 vitamini tüketin: Sadece beyninizi şarj etmeyen B12 vitamini beyninizin boyutunu da geliştirir. Yaşlandıkça beyniniz küçülür, bu durumla B12 vitamini savaşır. Bu vitamin öğrenmenize, konsantre olmanıza, kritik düşünmenize yardımcı olur.

 

Okuyun: Okumak zihniniz için bir kurtuluş demektir. Bir araştırmaya göre, kitap okumak zihinsel stresinizi yüzde 68 oranında azaltır. Kitap okurken günlük hayatın stresinden, koşuşturmasından uzaklaşırsınız.

 

Bir hobiniz olsun: Zamanınızı ve dikkatinizi bir uğraşa verdiğiniz zaman, günlük stresten uzaklaşırsınız. Beyninizi yeniden şarj edersiniz. İster yazın, ister resim yapın bir şeylerle meşgul olursanız beyniniz şarj olur.

 

Egzersiz ya da spor yapın: Beyninizi şarj etmenin en verimli yollarından biri egzersizdir. Daha fazla odaklanmanıza ve disiplinli hareket etmenize yardım eder ve uzun sürede beyninizin strese karşı kendisini daha hızlı toparlamasına yardımcı olur.

 

Dışarı çıkın: Çok fazla yapay ışığa maruz kalmak beyin enerjinizi tahrip eder, dikkatinizi olumsuz etkiler ve hatta uyku kalitenizi bile bozar. Bu nedenle beyninizi şarj etmek için daha fazla doğal ışığa çıkın, dışarıda dolaşın.

 

Yürüyüş yapın: Dışarıda kendi kendinize yürümeniz sadece egzersiz değildir, aynı zamanda zihninizi dinçleştirir. Bir araştırmada, düzenli olarak doğa yürüyüşleri yapan katılımcıların hafıza ve dikkat ömrünü yüzde 20 oranında geliştiği görüldü.

 

Aynı anda birden fazla görevi yerine getirmeyin: Aynı anda birden çok şeyi yapmaya çalıştığınızda çabuk sıkılır, boğulursunuz. Buna rağmen bir anda çok iş yapmak verimliliğinizi etkiler, beyniniz üzerinde de etkisi çoktur, beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar. Ancak bunların yanında sizi hata yapmaya sevk eder ve hayatınız daha fazla stresli olur