BARTIN- SAFRANBOLU YOLUNU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

MİLLETVEKİLİ AKAY İKTİDARIN 20 YILDIR UNUTTUĞU BARTIN- SAFRANBOLU YOLUNU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

 

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Bartın- Safranbolu yolunu TBMM Genel Kurulu’na taşıdı.

 

Her yıl ölümlü ve maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Safranbolu- Bartın yolunu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Akay, yolun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na da çağrıda bulundu.

 

İktidar Bu Yolu 20 Yıldır Görmezden Geliyor

 

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Safranbolu- Bartın yolunu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Akay, “Seçim bölgem Karabük’te halk arasında “ağaç tüneli yolu” olarak bilinen D755 Bartın-Safranbolu yolu 30 kilometresi bölünmüş yol, 45 kilometresi tek yol olmak üzere, 75 kilometre uzunluğundaki bu kara yolu bölgemizi direkt olarak Karadeniz’e bağlayan çok önemli bir yoldur.” dedi.

 

İktidarın 20 yıldır bu yolu germezden geldiğinin altını çizen CHP’li Akay, “45 kilometresi tek şerit olan bu yolda her yıl onlarca ölümlü, yüzlerce maddi hasarlı kaza meydana gelmektedir. Yollar yapmakla övünen iktidar, yoğun trafik akışının olduğu bu yolu yirmi iki yıldır görmezden geliyor.” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Akay’dan Ulaştırma Bakanlığı’na: Bu Çileye Artık Son Verin

 

Yolun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Ulaştırma Bakanlığı ile iktidara yöre halkımız adına çağrıda bulunuyoruz: Bartın-Safranbolu yolundaki çileye artık son verin, dünyaya nam salmış bu önemli yolun rehabilitasyonunu sağlayın, Bartın-Safranbolu yolunu artık yapın.” şeklinde konuştu.