Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri Yenice’de

 

 

 

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, Zonguldak ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce ekskürsüyon gezisi devam ediyor.

Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığında gerçekleştirilen ekskürsüyon gezisinde Yenice İşletme Müdürlüğü Yeniköy Orman Emval Deposunda Yenice İşletme Müdürü, Depo Şefi tarafından ekskürsüyon gurubuna; iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi, standardizasyonun önemi konularında bilgi ve tecrübeleri paylaşıldı. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında iş güvenliği kuralları, kişisel koruyucu donanım kullanımının gerekliliğinin altını çizerek “ Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malı. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz” ifadeleri kullanıldı.

Kavaklı Doğal Arberatum sahasında da incelemelerde bulunan ve burada bulunan farkli türleri yerinde gozlemleyen ekskürsüyon ekibi daha sonra Göktepe ekoturizm parkurunda incelemelerde bulunmalarının ve

aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığındaki ekskürsüyon gurubu Bartın Üniversitesine geri döndü.