ALMAN -TÜRK EKONOMİ KONFERANSI GERÇEKLEŞLEŞTİRİLDİ !

ALMAN -TÜRK EKONOMİ KONFERANSI GERÇEKLEŞLEŞTİRİLDİ !

Essen Anakent Belediye başkanı Thomas Kufen ‘in desteği ve evsahipliğinde  gerçekleşen Essen-Zonguldak aradında başlatılan  Ekonomik İşbirliği kapsamında Türk-Alman Ekonomi Konferansı Essen Belediye binasının 22 .Katında bulunan Meclis Salonunda yapıldı.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği camiası adına  Yönetim Kurulu üyelerimiz Suat Değirmencioğlu ve Sedat Kutucu bu Konferansta derneğimizi temsil ettiler.

Essen Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme sunumunda ,Zonguldak ve çevresinden  Öksüz Doğaltaş AŞ,Çanakcılar gibi tanınmış firmalardan 28 ve Ruhr bölgesinden 50 firmanın katıldığı Konferans gerçekleşmiştir.

Amaç karşılıklı iki Bölge arasındaki Ekonomi işbirliğini , aynı sektörde faaliyet gösteren iki bölgenin ticari kuluşlarını biraraya getirip ticaret alanlarını geliştirmektir.

Essen Anakent Belediye başkanı  Thomas Kufen ‘nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı Zonguldak ziyareti sonrası ikili ilişkilerde  cddi bir adım atılması doğrultusunda ,Zonguldak Ticaret Odası adına TSO başkanı Metin Demir, Zonguldak Valiliği adına Vali yard.Turgut Subaşı,Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ,T.C.Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın Essen ‘ de biraraya geldiler.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği camiası adına bu çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.