Aday Memurlar Yemin Etti

Safranbolu Belediyesinde Aday Memurlar Yemin Etti

 

Safranbolu Belediyesi bünyesinde görev yapan aday memurlar yemin ederek, 657 sayılı devlet memuru statüsünü kazandı.

 

Safranbolu Belediyesinde, kurumsal kapasitesini arttırmak amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam ettiği 4 İtfaiye Eri ve 1 Zabıta Memuru için yemin töreni düzenlendi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

Aday memurlar Servet İslam Demirtaş, Faruk Koç, Betül Şevval Taşlıyan, Muhammet Uğur Doğan, Orkun Can Yılmaz’ın yemin töreni ile devam eden programda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ İnsan ömründe önemli dönüm noktaları ve yol ayrımları vardır, onlardan bir tanesini bu gün yaşıyoruz. Hatıralarından hiçbir zaman gitmeyecek güzel anılardan bir tanesi. Bende onlarla bu bu anı paylaştığım için son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

 

Safranbolu Belediyesinin Personeli Olmak Ayrıcalık

 

Aday memurların pırıl pırıl gençler olduğunu ifade eden Başkan Köse, “ Hak ettiği şekli ile de budan sonra devamını getireceklerine inanıyorum. Sadece bu gün ettikleri yemini akıllarından çıkarmadan görevlerini yerine getirseler yeter diye düşünüyorum. Safranbolu çok kıymetli özel bir kent. Bu kentte Safranbolu Belediyesinin personeli olmak bence ayrıcalık. Bu ayrıcalığa sahip oldukları için de çok şanslılar” diye konuştu.

 

İtfaiye Müdürlüğünün öneminin altını çizen Başkan Elif Köse konuşmasını şöyle sürdürdü, “Biz tarihi bir kentiz. Çünkü bir turizm yapan bir kentiz. Turistleri ağırlıyoruz ve o tarihi yapıları görmek için geliyorlar Safranbolu’ya. İşte bir bu ta1rihi güzel yapıları İtfaiye Müdürlüğümüze emanet ediyoruz. Bununla birlikte bir kadın Belediye Başkanı olarak Safranbolu’nun ilk kadın itfaiyecisi ile çalışmaktan da mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Hayırlı uğurlu olsun”

 

Başkan Köse konuşmanın ardından yeni memurlara çeşitli hediyeler verirken çekilen hatıra fotoğraflarının ardından tören sona erdi.