“ACİLEN ORGANİZE SANAYİ KURMALIYIZ” 

Yenicemizin Genç İş adamlarından Ersoy Acar

 

“ACİLEN ORGANİZE SANAYİ KURMALIYIZ”   

 

Yenicemizin Genç İş adamlarından Ersoy Acar’ın yakın zamanda kurduğu Acar ahşap bungalov ev imalatı ülkemiz genelinde rağbet görüyor.

Acar’ın ürettiği bungalov evler Nevşehir ilinde ciddi bir talep gördüğü ve çalışmalarını hızlandırdığı gelen bilgiler arasında;

 

Bungalov ev üretimi konusunda ciddi bir emek veren Acar; son zamanlarda bazı sıkıntılarda yaşadığını gazetemize yaptığı açıklama ile duyurdu. Gazetemize yaptığı açıklamada;  “Öncelikle Yenicemiz her türlü güzelliği hak eden Cennet gibi coğrafi yapıya sahiptir ama ilçemiz sürekli göç vermektedir.

Bunun önüne geçebilmenin tek yolu sanayileşmedir, ben şahsım adına Yenice’de bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ama yapmış olduğum ahşap ev imalatı daha büyük organize binalarda olması gerekiyor. Yapacak yüksek binamız olmadığından büyük projeleri hayır demek durumunda kalıyoruz.

Bu imalatı küçük oto sanayinde yapmak zorunda kalıyorum. Benim istediğim Yenicemizin acilen organize yolunda adımlar atılması.

Malum herkesin bildiği Filyos Projesi ve Çaycuma Doğalgaz projesi tamamlandığında, Güzel Yenicemiz kritik yol güzergâhında kaldığı için bu organize binalarına acil ihtiyaçlarımız olacaktır.

Çevre il ve ilçelerimizde bu yönde ciddi yatırımlar yapılmakta, projeler geliştirilmektedir. Ama ne yazık ki yenicemizde hiçbir çalışma proje görememekteyiz bu durumu Sayın Valimiz ve Sayın kaymakamımızla da paylaştım, haklı olduğumu acilen bir şeyler yapılması gerektiğini söylediler.

Güzel Yenicemizin devlet büyükleri ve yenicemizin siyasetçileri bu konuya biraz daha ciddi düşünüp bir an önce düğmeye basmaları gerekmektedir.

Yenicemiz hızla göç yönünden kan kaybetmektedir sanayideki esnafımız yetiştirilecek çırak bulamamaktadır.

Aynı zamanda çok programlı meslek lisemizde bazı bölümlerde 1 sınıf ve 2 sınıf öğrencilerimiz hiç yok ilçemizin daha çok göç vermemesi için bir an önce  acilen somut adımlar atılması gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi.