22 NİSAN ÖNCESİ YENİCE PLATFORMU ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

KASTAMONU İdare Mahkemesi tarafından Şeker Kanyonu’ndaki HES’le ilgili keşif kararı alınması üzerine YENİCE PLATFORMU çalışmalarını hızlandırdı. Platform üyeleri Avukat Hüseyin Aksoy ,  TEMA İl Temsilcisi Murat Alan, Yazıköy Muhtarı İlhan Kahveci, Tır Köyü Muhtarı İlhan Özgün, Hisar Köyü Muhtarı Ertan Özgü ve Güney Köyü Muhtarı Ergün Çenesiz’le birlikte olay mahallinde bir ön keşif yaptı, köylülerden bilgi aldı.

22 Nisan’da yapılacak keşifle ilgili olarak bir  yol haritası çizmek amacıyla toplanan Yenice Platformu, özetle şu kararları aldı.

BRTV’de televizyon programı, basın toplantısı, iş yerlerinin camlarına afişlerle halkın davet edilmesi, Yenice ve Yortan Belediyelerinden  sürekli anonslar, muhtarlar ve kooperatif başkanlarıyla toplantı, Belediye Başkanlarını ziyaret, siyasi parti temsilcilerini ziyaret, çevredeki Yeniceliler Dernekleriyle irtibat kurulması, 5 ve üzerinde insan  çalıştıran iş yerlerini ziyaret, Esnaf, Şoförler ve Ziraat Odaları üst kurullarıyla temas.

Bu bağlamda dün, İYİ Parti, CHP, SP, AK Parti ,MHP  temsilcileri,  Yortan ve Yenice Belediye Başkanlarıyla görüşme gerçekleştirildi.  Bazı muhtarlarla temas yapıldı.

Önümüzdeki bir kaç gün içinde BRTV’de bir program yapılarak bölge halkına da çağrıda bulunulması planlanıyor. Yerel ve ulusal basınla da ilişkiye geçilerek çağrının genişletilmesi amaçlanıyor.

22 Nisan’da Şeker Kanyonu’nda yapılacak keşif çalışmaları sırasında çok sayıda insanın olay  mahallinde bulunması içinde  çalışılıyor. Keşif ve bilirkişi çalışmaları sırasında Yenice Platformu’na destek anlamında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi  öğretim üyelerinden emekli bilim insanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı da ilçemize gelecek. Ayrıca,  Yenice Platformu’nun çalışmalarına en büyük katkıyı veren  Türkiye’nin en  eski derneklerinden Türkiye Ormancılar Derneği ve Yaşanabilir Zonguldak Platformu üyeleri de 22 Nisan’da katkılarını sürdürecekler.  Ayrıca, Zonguldak  TEMA temsilcilerinin de o gün Yenice’de olacakları öğrenildi.