2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

İlk Ders Zili Çaldı ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

 

 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı bugün başladı, ilimizde 199 okulda 35 Bin öğrenci ve 3 Bin 282 öğretmen ve idareci bugün ders başı yaptı.

Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması sebebiyle Karabük Demir Çelik İlkokulunda tören düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Mustafa Yavuz’un ilk ders zilini çalması ile 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı başladı.

Düzenlenen törende, Vali Mustafa Yavuz “ Eğitimin bir insanın gelişiminde oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak “Karabük bir eğitim kenti, “Bu başarıyı siz öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle devam ettireceğiz. İlimizin bundan sonra daha çok eğitimle anılması için çalışmalarımızı artıracağız. Nasıl ki ilimiz sanayi kenti, turizim kenti, bunun yanında “Eğitim Kenti Karabük” temel mottomuz ve vurgumuz olacak. Geçtiğimiz aylarda asrın felaketini yaşadık, depremde birçok öğretmenimizi ve öğrencimizi kaybettik, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu okul ilimizin ilk okullarından biri, böylesine önemli bir okulda bu törenin yapılmasını da anlamlı buluyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz, ülkemizi yönetecek ve daha ileri götüreceksiniz. Eğitim ve öğretim kalitesini artırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sınıfları ziyaret eden Vali Mustafa Yavuz, öğrencilerimizle sohbet ederek 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılını tebrik etti. Öğretmenlerle de bir araya gelerek Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi.