13 YILLIK CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

13 YILLIK CİNAYET ÇÖZÜLDÜ

13 yıl sonra bulundu: ‘Aşk üçgeni’ cinayetin sırrını çözdürdü

İlçemizde 13 yıldır gizemi çözülemeyen cinayet emniyetin titiz çalışması neticesinde çözüldü.

İlçemiz sınırlarında19 Ağustos 2011 tarihinde ormanlık alanda elleri arkadan bağlı bulunan cesedin sırrı, Yenice ve Karabük Emniyet Müdürlüğü’nün çalışması ile 13 yıl sonra aydınlatıldı.

  • 13 yıllık cinayetin sırrı Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Yenice İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin 4 aylık fiziki ve teknik takibi ile aydınlatıldı.
  • Olayla ilgili İstanbul, Kastamonu ve Sivas’ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
  • S.K., 2011 yılında kocası B.K.’dan sürekli şiddet gördüğünden o dönemde birlikte olduğu M.A.’ya sürekli yaşadığı kötü muamelelerden bahsederek, kocasını öldürmesini istedi. S.K., kocasının mal varlığı ve arsalarının olduğunu, kocasını öldürürse bunların kendisine kalarak güzel bir hayat yaşayacaklarını söyledi.

M.A., konuyu akli dengesi yerinde olmayan arkadaşı M. A. K.’ya anlatarak, öldürürse ceza almayacağını söyleyerek ikna etti.

Yenice İlçe Emniyet Amirliği ile Karabük Olay Yeri İncemele, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlükleri ile koordineli çalışma neticesinde, Maktülün kimliğinin İstanbul ilinde ikamet eden Bayram K. olduğu, B.K.’ nın İstanbul ilinden Kayıp olarak arandığı tespit edildi.

Şahsın öldürülmesini, eşi olan S.K. isimli şahsın olay tarihinde yasak ilişki yaşadığı M. A. ile planladıkları, M.A. ve arkadaşı olan M. A. K. isimli şahısların maktül B.K. ile İstanbul ilinde arsa bakmak bahanesi ile buluştuktan sonra Beykoz’da elektrik kablosu ile boğarak öldürdükleri, cesedin bulunmaması için Yenice sınırlarındaki cesedin bulunduğu mevkiye bıraktıkları tespit edildi

Araştırma safhasında olaydan bilgisi ve ilgileri olduğu değerlendirilen şüpheli S.K. kardeşleri S.K. ile S.K. ve S.A. isimli şahıslar 06.03.2024 günü İstanbul, Kastamonu ve Sivas illerinde eş zamanlı operasyon ile yakalanarak Karabük’e getirildi.

Yakalanan şahıslar, Kasten Öldürme suçundan 09.03.2024 günü Yenice C. Savcılığına sevk edildi.

Yenice C. Savcılığınca Sulh Hakimliğine sevkedilen S.K., M.A. ve M.A.K. isimli şahıslar mahkemece tutuklandı.

S.K, S.K. ve S.A. isimli şahıslar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.