100 İşçinin Kura Çekimi Gerçekleştirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna Alınacak 100 İşçinin Kura Çekimi Gerçekleştirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumunda istihdam edilecek 100 işçinin alımı ile ilgili kura çekimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kura çekimine Vali Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekillerimiz Cem Şahin, Dursun Ali Keskinkılıç, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, siyasi parti temsilcileri, il protokolü ve vatandaşlarımız katıldı.

Kura Çekim Töreninde bir konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz İlimizde kurulu bulunan demir çelik sektörünün ihtiyacının karşılanması için de, kömür üretiminin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını ifade ederek “Ülkemizin gelişip kalkınması adına, enerjide dışa bağımlığın azaltılması adına, aynı zamanda istihdama katkı sağlaması adına yeraltı kaynaklarımızın çıkartılarak ekonomiye kazandırılması büyük önem arz etmektedir.

Bu önemli görevi üstlenmek adına birazdan çekilecek kurayla Türkiye Taşkömürü Kurumu ailesine katılacak Karabüklü hemşehrilerimizi şimdiden tebrik ediyorum.

İlimizde gerçekleştirilen bu kura çekim töreninin ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Huzurlarınızda maden şehitlerimizi anmadan geçmek istemiyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve görevi başında şehit olan maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bununla birlikte, 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremleri yaşamış birisi olarak, bu depremlerdeki arama kurtarma çalışmalarında canını ortaya koyarak görev yapan madencilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Kura Çekim Töreninde bizleri yalnız bırakmayarak, bizlerle birlikte oldukları için çok kıymetli Bakanlarımıza, değerli Milletvekillerimize ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.