Yenice’de nefes alınmıyor

Yenice’de akşam saatlerinde nefes alınmıyor

 

İlçemiz merkezinde kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte yakılan soba ve kalorifer kazanlarından çıkan duman hayatı olumsuz şekilde etkiliyor.

 

Özellikle akşam saatlerinde hat safhaya çıkan duman ilçe merkezinde çok ciddi bir hava kirliliğine neden oluyor. Özellikle Yaşlı ve çocukların olumsuz etkilendiği baca dumanları başta astım hastaları ve çok sayıda hemşerimizi olumsuz şekilde etkiliyor. Duman Çevredeki esnafları ve yoldan geçen vatandaşları rahatsız ediyor. Özellikle akşam saat 17- 19 arasında ilçe merkezinde nefes almak zorlaşıyor.

Uzun bir süredir torba kömüre geçilen ilçemizde vatandaşlarımızın gazetemize gelerek verdiği bilgide. Özellikle akşam saatlerinde inanılmaz bir dumanla karşılaşıyoruz. Pencerelerimizi açamadığımız gibi evdeki çocuk ve yaşlılarımızda olumsuz şekilde etkileniyor. Yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm üretmelerini başta devlet daireleri olmak üzere diğer aşırı duman çıkan bloklarda filtre sistemine geçilmesini istiyoruz diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.