KÖYDES Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Projesi

Başkan Sözen; “KÖYDES Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Projesi”

 

 

Ekim ayı İl Genel Meclis Toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında başladı.

Başkan Sözen, Ekim ayı İl Genel Meclis toplantılarının 1. Oturumunda yaptığı açılış konuşmasında Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan KÖYDES ödenekleriyle üzerine gidilemeyen birçok problemin üzerine gidildiğini ve çözüm bekleyen birçok probleminde yerel anlamda çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Sezon itibariyle yoğun bir çalışma temposu içerisinde olunduğunu belirten Başkan Sözen, “Yoğun çalışma temposu içerisinde Karabük İl Özel İdaresi olarak önemli işleri birlikte yürütüyoruz. Bu önemli işlerin altına birlikte imza atıyoruz ve ortaya çok güzel çalışmalar çıkıyor. Yapılan bu güzel çalışmalar neticesinde kırsalda yaşayan vatandaşı memnun edecek çalışmaların altına hep birlikte imza atmış oluyoruz” dedi.

Kırsal alanda yapılan çalışmalardan ve KÖYDES projelerinden bahseden Başkan Sözen, konuşmasına şöyle devam etti; “Cumhuriyet tarihimizin en büyük projesi olarak bildiğimiz KÖYDES projelerinden şimdiye kadar İlimize 335 milyon 368 bin lira gibi bir devasa ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekler sayesinde şimdiye kadar üzerine gidilemeyen birçok problemin üzerine gidilmiş, çözüm bekleyen birçok problem yerel anlamda çözüme kavuşturulmuştur.

Çözüme kavuşturulan işlere bakıldığında;

– Yol projelerinde 770 adet,

– İçme suyu projeleri kapsamında 738 adet,

– Tarımsal sulama projeleri anlamında 18 adet,

– Kanalizasyon projesi bağlamında ise 36 adet,

Toplamda ise 1.562 adet devasa anlamda bir rakama ulaşılmış ve projeler İlimiz genelinde hayata geçirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Sonuç itibariyle şehirde ne varsa köylerde de o olacak mantığıyla çıkılan bu yolda bugün geldiğimiz nokta itibariyle Karabük adına şehirde ne varsa artık köyde daha iyisi olacak mantığının yer aldığı ve bu mantıkla hareket edildiği aşikâr bir şekilde gözükmektedir.

Yine KÖYDES projeleri kapsamında içme suyu, yol, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin dışında kilit parke anlamında da önemli projelerin altına imza atılmıştır.

– Merkez İlçe’ de 123 bin metrekare,

– Eflani İlçesi’nde 98 bin metrekare,

– Eskipazar İlçesi’nde 61 bin metrekare,

– Ovacık İlçesi’nde 60 bin metrekare,

– Safranbolu İlçesi’nde 112 bin metrekare,

– Yenice İlçesi’nde 189 bin metrekare kilit parke olmak üzere toplamda 650 bin metrekare kilit parkenin İlçelere tahsisi yapılmış ve genel anlamda da vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.”

“150 km BSK Hedefini Geçeceğiz”

Her yıl belirlenen hedefler doğrultusunda çalışarak hedeflerin geçildiğini ifade eden Başkan Sözen, “2019 yılında kurmuş olduğumuz asfalt plentimiz ile bugün itibariyle toplamda 600 bin ton üretim gerçekleştirmiş, İlçelerimize uyguladığımız asfalta kilometre bazında bakıldığında 700 km’ye ulaşılmıştır. 2023 yılı içerisinde ise; toplam üretimimiz 121 bin ton olarak gerçekleşmiş ve yapmış

olduğumuz asfalt miktarı da 140 km’ye ulaşmış bulunmaktadır. Geçen sene hedef olarak belirlediğimiz 140 km zirve yaptığımız bir çalışmaydı. Bugün itibariyle geldiğimiz bu rakam üzerine ilçelerimizin yapmış olduğu ek programlarla beraber 150 km’nin üzerinde bir asfaltı yapıp ilçelerimizde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın konforu adında gerçekleştirmiş olacağız. Bu rakamı da yani 150 km’nin üzerindeki asfaltı da şimdiden hedefini ve gerçekleşmesini çok rahatlıkla beyan edebiliyoruz” şeklide konuştu.

KÖYDES ödeneklerinin dışında Karabük İl Özel İdaresi, İller Bankası ve Merkezi Hükümetin kaynaklarıyla İl Özel İdaresinin makine parkının yenilendiğini, seyyar konkasörlerin alındığını, sabit konkasörlerin kurulduğunu ve üretim anlamında kendi ihtiyaç duyduğu malzemeyi kendinin üretir hale geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Sözen; “Rakamlardan da bahsedecek olursak seyyar konkasörlerimiz alındığı günden bugüne kadar İl Özel İdaremiz adına 2 milyon tonu geçmiş durumdadır. Geçen yıl Cumayanı taş ocağına kurmuş olduğumuz sabit konkasörümüz ile 400 bin tonun üzerinde bir üretim yaparak toplamda İdaremize 2 milyon 400 ton gibi telaffuzu bizleri gururlandıran rakamlara ulaşmıştır” dedi.

“225 Köyümüzde Çöp Toplama Hizmeti Aksatılmadan Devam Ediyor”

Karabük İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahasında birçok alanda farklı çalışmaların yapıldığını ve çöp toplama hizmetlerinin de bu çalışmalardan olduğunu belirten Başkan Sözen, “Yaptığımız hizmetlerden biride köylerimizde çöp toplama işlemidir. Çöp toplama hizmetinde 277 köyümüzün 225 tanesinde bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. 593 mahallemizin ve yerleşim birimimizin 576 tanesinde bu hizmeti aksatmadan yürütüyoruz. 3 bin 444 adet çöp konteyneri ile 9 adet faal çöp toplama aracımız ve 22 adet personelimiz ile bu çöp toplama hizmetini sürdürmekteyiz. Çöp toplama hizmetinin bila bedel ( bedel alınmadan gerçekleştirilen ) olduğu gibi atık su bedellerine yansıtılmadan herhangi bir ücret karşılığı beklenmeksizin bu hizmeti yapıyoruz. Karabük İl Özel İdaresi bu çöp toplama hizmetine başlamadan önce büyük köylerimiz bu alana çok büyük ödenekler ayırmak zorunda kalıyordu. Bu hizmeti de Karabük İl Özel İdaresi olarak biz üstlenmiş olduk ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Ayağı Yere Basan Önemli Kararlar Alınıyor”

Karabük İl Özel İdaresi olarak önemli işlerin ve önemli yatırımların altına imzalar atıldığını sözlerine ekleyen Başkan Sözen, “Yapılan bu çalışmalarda İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararların çok büyük etkisi var. Meclisimiz bu kararları alırken gerçekten çok ince eleyip sık dokuyup ayağı yere basan önemli kararlar alıyor ve sahada bunun uygulayıcısı olan İdaremiz de gerçekten elinden geldiği kadar alınmış olan tüm kararların sahada uygulama azmi ve gayreti içerisinde olduğunu görüyor ve müşahede ediyoruz. İl Özel İdaremizin bugün gelmiş olduğu noktada önemli işlerin altında imzası olan değerli İl Genel Meclis Üyelerimizin ve alınan kararların sahadaki uygulanması ve takipçisi olan İl Genel Meclis Üyelerimize çok büyük görevler düşüyor. Şimdiye kadar bir ekip ruhu içerisinde gerçekten bu çalışmaları hep birlikte el birliğiyle gönül birliğiyle yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Sözen konuşmasının sonunda yapılan bu yatırımların ilimize kazandırılmasında öncelikle sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milletvekillerimize, Valilerimize, Meclis Üyelerimize, Meclis Başkanlarımıza, Genel Sekreterimize, gece gündüz demeden mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan personelimize teşekkür ederim” dedi.