“Köy Yaşam Merkezi” Hayırlı Olsun

Yenice Güney ve Tır Köylülerimize “Köy Yaşam Merkezi” Hayırlı Olsun

 

 

 

Millî Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yeniden tadilatı yapılan Yenice Güney Köyü Köy Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı.

Köy Yaşam Merkezi açılışına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Yenice Kaymakamı Gizem Yandımata, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş ve eşi Devrim Gümüş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve köy sakinleri katıldı.

Şiirlerin ve Halk Oyunları gösterilerinin sahnelendiği açılış töreninde konuşan Vali Fuat Gürel, “Haziran ayının sonlarında Yenicemizde bir afet yaşandı, Tır ve Güney köylerimiz aşırı yağıştan etkilendi, bu vesile ile hemşerilerimize tekraren geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şükürler olsun ki devletimiz gücünü ortaya koyarak çok kısa bir sürede sorunlarımızın büyük bir çoğunluğunu halletmiş olduk, yapılamayan bir köprümüz kalmıştı onunda ihalesini gerçekleştirdik, bugün itibari ile sözleşmesini imzaladık, muhtemelen bu hafta içerisinde inşaatına başlanacak. Gelinen süreçte köylerden şehre göçle birlikte eski köy yaşantısını, eğitimini özler olduk, ancak Güney köyümüzde bu okulumuz iki sene öncesine kadar açıktı, maalesef buradaki öğrenci sayımız azaldı, aslında insan sayımız değil öğrenci sayımız azalıyor, iyi bir eğitim için insanlarımız şehre geliyor. Cumhurbaşkanımızın önderliği ve Milli Eğitim Bakanlığımızın gayretleri ile bu köy okullarımız tekrar hayata döndürülüyor, köyde bulunan vatandaşlarımız çocuklarını okula göndersinler, kendileri faydalansınlar diye Köy Yaşam Merkezleri hazırlanıyor. Karabük’te 5 okulumuz bu kapsamda değerlendirildi, önümüzdeki süreçte talep olduğu sürece ve belli bir yoğunluk olan köylerimizde bu eski okullarımızın tadilatını yaparak Köy Yaşam Merkezi haline getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin uygulamaya geçirdiği Aile Okulu kapsamında da buralar değerlendirilecek. Artık buralar sizin okullarınız, sizlerin yaşam merkezleri, buralarda Halk Eğitimi Merkezlerine bağlı kurslar açılacak, Tarım Müdürlüğümüzün buralarda faaliyetleri olacak, Tarım Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın talep ettiği kursları açacak, köy muhtarlığımızın talep ettiği bir kısım toplantılar buralarda yapılabilecek, bu anlamda çok önemli bir proje başta Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı sunuyoruz. Ülkemiz potansiyeli yüksek bir ülke özellikle son yıllarda bulunduğu coğrafyanın hakimi ve dünya devleti olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte, buda gençlerimizle birlikte oluyor, gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek çağın gereklilikleri ile donatabilirsek onlarla birlikte geleceğe umutla bakacağız. Şükürler olsun ki Karabük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, hem aileler olarak, hem de çocuklarımız ve gençlerimiz eğitime oldukça önem veriyor. Gayretli, istekli ve azimli öğretmenlerimiz var, hep birlikte organize olarak eğitimdeki başarımızı devam ettirmeyi ve daha ileriye gitme noktasında isteğimiz var. Yenice Güney Köyü Köy Yaşam Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine, muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından eşi Özlem Aras Gürel, protokol üyeleri, köy sakinleri ve öğrencilerle birlikte Güney Köyü Yaşam Merkezinin açılış kurdelesini kesen Vali Fuat Gürel, Köy Yaşam Merkezinde açılan el sanatları sergisini gezerek Halk Eğitim Kursunu ziyaret etti.