KBÜ Rektörü Başkanlar Forumunda

 

KBÜ Rektörü Başkanlar Forumunda

Malezya Teknik Üniversitesine (Universiti Teknologi Malaysia – UTM) gerçekleştirilen akademik iş birliği ziyaretinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ”12. UTM Üniversite Başkanları Forumu 2022 (UTM-UPF 2022): Uluslararası Yükseköğrenimde Fikir ve Uygulamaları Yeniden Şekillendirmek: Dünya ve İnsanlık İçin Sürdürülebilir Kalkınmaya Doğru” forumuna konuşmacı olarak katılarak Türkiye’yi temsil etti. UTM-UPF 20222’ye 12 ülkeden 40 farklı üniversite katılım sağladı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşma ve sunumunda “Uluslararası Ortaklıklar ve Yükseköğretimde İş birliği yoluyla Sinerjiler Oluşturma” teması başlığıyla davetlilere seslendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 12. Malezya Teknik Üniversitesine (Universiti Teknologi Malaysia –UTM) Üniversite Başkanları Forumu 2022 (UTM-UPF 2022): Uluslararası Yüksek Öğrenimde Fikir ve Uygulamaları Yeniden Şekillendirmek: Dünya ve İnsanlık İçin Sürdürülebilir Kalkınmaya Doğru” forumuna konuşmacı olarak davet edildi. Rektör Prof. Dr. Refik Polat “Uluslararası Ortaklıklar ve Yükseköğretimde İş birliği yoluyla Sinerjiler Oluşturma” teması başlığıyla Karabük Üniversitesini ve özellikle uluslararası alandaki başarılarını anlatan bilgilendirici bir sunum yaptı.

UTM-UPF 2022′ nin en önemli özelliği; dünyanın her yerinden üniversite liderlerinin, üç alt bölümü kapsayan “Açılış Konuşmaları ve Panel Tartışmaları”nda ulus inşasında yüksek öğrenimin rol ve sorumluluklarını çok çeşitli bakış açılarından incelemek ve tartışmak üzere bir araya gelmesidir. Malezya Teknoloji Üniversitesi (UTM), Asya Teknoloji Üniversitesi Ağı (ATU-Net) ile iş birliği içinde 12. UTM Üniversite Başkanları Forumu 2022’ye (UTM-UPF2022) ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda Kuala Lumpur kampüsünde düzenlenen foruma Türkiye’yi temsilen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat foruma konuşmacı olarak davet edildi.

UTM Kuala Lumpur kampüsünde düzenlenen, UTM Rektör Yardımcısı Prof. Hishamuddin Mohd Ali’in moderatörlüğünü yaptığı 12. UTM Üniversite Başkanları Forumu 2022 (UTM-UPF 2022): Uluslararası Yüksek Öğrenimde Fikir ve Uygulamaları Yeniden Şekillendirmek: Dünya ve İnsanlık İçin Sürdürülebilir Kalkınmaya Doğru” forumunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat, “Türk Yükseköğretiminin Uluslararasılaşması: Fırsatlar ve Kullanılması Örnek Olay: Karabük Üniversitesi-Malezya” sunumunu gerçekleştirdi.  Polat, üniversite rektörlerine KBÜ hakkında bilgiler vererek; Türkiye’de ve uluslararası arenadaki KBÜ’nün başarıları, güçlü yönleri, akademik iş birlikleri, öğrenci profili, programlar ve yapılan uluslararası çalışmalardan bahsetti.