Kadın El Emeği Festivali Başladı

 

 

 

Safranbolu’da kadın istihdamına destek amacı ile ilk kez düzenlenen Kadın El Emeği Festivali’nin açılışı yoğun katılımla Safranbolu kapalı Pazar alanında gerçekleşti.

Safranbolu Belediyesi tarafından gerçekleşen festivalde kadınların el emeği ile üretilmiş çeşitli ürünler alıcıları ile buluştu.

Kadın istihdamına destek olmak için ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşecek olan Kadın El Emeği Festivali’nde kadınların el emeğiyle yaptığı gıda ürünleri, masa örtüleri, çantalar, bijuteri ürünleri, örgü ürünleri, taş boyama gibi birçok ürün tezgahlarda yerini aldı. Festivale katılım sağlayan emekçi kadınlarla kurdele kesilmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,  Daha önce de Üretici Kadın Pazarı projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Sadece bu bölgede üreten kadınları değil çevre ilçelerde de çevre illerde de bu tür yetenekleri olan üreten kadınları bir araya getirmek amacıyla da Kadın El Emeği Festival’imizi oluşturduk. Bu ilk olsa da festivali geleneksel hale getirip kadınlarımızı bir araya getireceğiz” dedi.

Başkan Köse, kadınların hobi kurslarının yanı sıra hayatın içine katabilecekleri farklı meslek kursları açacaklarını vurgulayarak, “Elektrik, boya, su tesisatı gibi her türlü işi kadınlarımız yapabilir. Bunu biliyoruz. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir ve yaptığı işi en layığıyla yapar. Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla kadınlarımıza meslek edindirme kursları açacağız” ifadelerini kullandı.

Festival çerçevesinde uygulamalı eğitimlerin de yapılacağını vurgulayan Başkan Köse, “ Eğitime çok önem veriyoruz. Bu anlamda belediyemiz bünyesi kapsamında da kadınlarımıza yönelik çeşitli eğitimlere devam ediyoruz” diye konuştu.

Festivalin ilk günü İdea soft sunumu, Çömlek atölyesi, Çocuklar için oyun köyü ve çeşitli eğlenceler, kadınlarınelinden.com sunumu, Workshop, yarışma ve sürpriz hediyeler yer alırken, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan En  Güzel Balkon – Bahçe ve Vitrin yarışmalarının ödülleri verildi.

Festivalin ilk günü Enteresan orkestrasının keyifli konseri ile sona erdi.

[10.09 21:28] Başak 2: Kadın El Emeği Festivali Başladı

 

Kadın üreticilerin dijital satış, kooperatifleşme gibi yeni fikirler edinebilmesi için Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın El Emeği Festivali’nin açılışı, yoğun katılımla Safranbolu kapalı pazar alanında gerçekleşti.

 

İlk kez organize edilen ve gelenekselleşecek olan Festival’de kadınların el emeğiyle yaptığı gıda ürünleri, masa örtüleri, çantalar, bijuteri ürünleri, örgü ürünleri, taş boyama gibi birçok ürün tezgâhlarda yerini aldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, daha önce de Kadın Üretici Pazarı projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Sadece bu bölgede üreten kadınları değil çevre ilçelerde de çevre illerde de bu tür yetenekleri olan üreten kadınları bir araya getirmek amacıyla da Kadın El Emeği Festivali’mizi oluşturduk. Bu ilk olsa da festivali geleneksel hale getirip kadınlarımızı bir araya getireceğiz.” dedi.

 

Başkan Köse, kadınların hobi kurslarının yanı sıra hayatın içine katabilecekleri farklı meslek kursları açacaklarını vurgulayarak, “Elektrik, boya, su tesisatı gibi her türlü işi kadınlarımız yapabilir. Bunu biliyoruz. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir ve yaptığı işi en lâyığıyla yapar. Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla kadınlarımıza meslek edindirme kursları açacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Festival çerçevesinde uygulamalı eğitimlerin de yapılacağının altını çizen Başkan Köse, “Eğitime çok önem veriyoruz. Bu anlamda Belediyemiz bünyesi kapsamında da kadınlarımıza yönelik çeşitli eğitimlere devam ediyoruz.” diye konuştu. Festivale katılım sağlayan emekçi kadınlar ve konuklarla açılış kurdelasını kesen Başkan Köse, tezgâhları tek tek gezerek ürünleri inceledi.

 

Ardından, e-ticaret yapan firmalara hizmet veren Ideasoft tarafından, ticaretin dönüşümüyle ve internet satışının nasıl yapıldığıyla ilgili sunum yapıldı. Ekip, sunumda sonra Hanımevi’nde kadın üreticilerin sorularını yanıtladı.

 

Devamında, kadın üreticilerle üretime katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yapan Kadınlarinelinden.com tarafından sunum yapıldı. Sunumda, kooperatifleşmeye dikkat çekilerek, kadın üreticilerin eğitimler ve danışmanlıkla destekçisi olunduğu söylendi.

 

Çömlek atölyesi, çocuklar için oyun köyü ve çeşitli eğlenceler, yarışma ve sürpriz hediyelerin yer aldığı etkinliklerin sonunda, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan En  Güzel Balkon – Bahçe ve Vitrin yarışmalarının ödülleri verildi.

 

Festivalin ilk günü Enteresan Orkestrası’nın keyifli konseri ile sona erdi.