Aynı ortamın oluşturulması için uğraş veriyoruz

Vali Gürel, ” Şehirlerde neler varsa köylerimizde de aynı ortamın oluşturulması için uğraş veriyoruz.”

 

 

 

Vali Fuat Gürel, İl Özel İdaresi ekiplerimiz tarafından Ovacuma-Ovaköseler grup yolunda devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Ünal ve Nuri Kırımlı ile birlikte sıcak asfalt serme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Fuat Gürel yetkililerden bilgiler alarak görevli personellerimize kolaylıklar diledi.

2022 yılı içerisinde İl Özel İdaresinde bulunan bütün araç parkının ve imkanların kullanılarak bölgemizdeki özellikle grup yolları başta olmak üzere köy yollarının sıcak asfalt çalışmalarını belli bir aşamaya getirmek için yoğun bir çalışma programı gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Gürel, “Planlarımız içerisinde 2022 yılı içerisinde 120 km’ik bir asfalt planlamamız vardı, ama imkanlarımızı artırarak, kaynaklarımızı çoğaltarak 160 km.lik bir yol çalışması içerisindeyiz. Havaların uygun olması durumunda inşallah bunu bu dönem içerisinde tamamlayacağız ancak olmazsa Nisan ayı içerisinde eksikliklerimizi tamamlayacağız. Bizim en büyük amacımız köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın konforunu artırmak, BSK denilen bu sıcak asfalt şehirlerarası, ilçeler arası yollarda kullanılan asfalt ancak biz bunu köy yollarımıza seriyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlayan çalışmamız ile 600 km.lik yolu sıcak asfaltla buluşturduk, bundan sonrada buluşturmaya devam edeceğiz. 4 sene önce asfalt plentimizi kurduk, İl Özel İdaresi olarak bu sene konkasörümüzü kurduk, Milletvekilimiz, Kaymakamlarımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimiz, İl Özel İdaremiz ve muhtarlarımız ile bütün arkadaşlarımızla birlikte bu işin üstünde çalışıyoruz.

Sadece yol yapmıyoruz, içme suyu hatlarımızı yeniliyoruz, ekliyoruz, suyu olmayan köylerimize sondajlar yapıyoruz, su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Diğer taraftan ihtiyaç olan yerlerde kanalizasyon hatlarını yapmaya çalışıyoruz, köylerimizden çöpleri topluyoruz, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımız var, tümüyle köylümüzün ihtiyaçlarını, eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Şehir merkezlerinde neler varsa köylerimizde de aynı ortamın yaratılması için uğraş veriyoruz.

Ovacuma-Ovaköseler grup yolundayız 4,5 km.lik bir hattı yapıyoruz, 2022 yılı içerisinde Safranbolu’da 30 km.lik bir hattı yapmış olacağız. Özveri ile çalışan, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”diye konuştu.