24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Fuat Gürel’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

 

 

 

Bugün her birimizin hayatına dokunan, yarınlarımızı ilmek ilmek işleyen Öğretmenlerimizin günü. Bugün sabır, inanç ve hoşgörü ile hayata yön veren, yüreğiyle geleceği imar eden Öğretmenlerimizin Günü.

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün… O’nun “Öğretmenler! Cumhuriyet; fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” veciz sözleriyle Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi görevinde en ön safta yer açtığı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

Yüzyıllara, bin yıllara sair bilgi birikiminin getirmiş olduğu teknolojik imkanlarla bugünün dünyasında “bilgi” en önemli unsur haline gelmiştir.

Bilgiyi işleyemeyen, üretemeyen toplumların refah düzeylerini yükseltmeleri ve hatta kendilerini ifade edebilmeleri neredeyse imkansız hale gelmiştir. Bilginin yuvası ise eğitim kurumlarımız ve onun neferleri öğretmenlerimizdir.

Bu manada öğretmenlerimiz sadece bilgiyi nakşeden bilgi elçileri değil; bunun da ötesinde yarınlarımız çocuklarımıza şefkatin en güzelini, doğruluğun yüceliğini, emeğin değerini de öğreten sevgi elçileri ve toplum mimarlarıdır.

İlimizde ve Ülkemizin her köşesinde eğitim yatırımlarının ve imkanlarının ve bilgiye erişim teknik altyapısının büyük bir gelişim ve değişim göstererek adeta çağın da ötesine ulaşma yolunda Devletimizin göstermiş olduğu kararlı tutum Büyük ve Güçlü Türkiye’mizin bugün itibarıyla geldiği nokta, aldığı yol ve durduğu konum bakımından son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle “İrfansız İlim Olmaz” düsturuyla değerlerine sahip, bilgiyi özümsemiş, içinde bulunduğu toplumu tanıyan, insanlığın temel değerlerini kazanmış, demokrasiyi özümsemiş, bir nesil yetiştirmek ve geleceği emanet etmek üzere yüreğiyle nice yürekleri ısıtan ve yurdumuzun her köşesinde özveriyle ve sebatla görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve bu topraklarda geleceğimiz için taş üstüne taş koymuş tüm kahramanları bir kez daha minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Çocuklarımız Hep Gülsün. 24 Kasım Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun.